Tylko jedna osoba nie grała sztucznie a mianowicie Małgorzata Bela jej kreacje w filmie można uznać za wybitną w miarę dobrze zagrali także odtwórca głównej roli Piotr Adamczyk Grażyna Szapołowska oraz Sylwia Gliwa a cała reszta to jeden wielki szajs
Oczywiście szajs to gra aktorów ale to nie jedyny minus filmu jest ich troche więcej np.
Fikcyjne postacie takie jak Hania ( przynajmniej odtwórczyni tej roli była extra)
Niektóre zdarzenia również fikcyjne
Pomimo tych minusów niczego filmowi zarzucić nie można jest dobry jednak jestem pewien że mógłby być o wiele lepszy
Nie wiem, gdzie Ty miałes oczy kiedy oglądałeś ten film...R.Pazura, Raoul Bova (ks.Zaleski) czy Sz.Bobrowski sztuczni..? Brak słów:/
Film jest po prostu genialny, nigdy żaden nie wywołał we mnie takich emocji. Do największych plusów należy własnie to aktorstwo i perfekcyjnie nakręcone sceny zbiorowe, do minusów...niestety ten dubbing:/ale wiem, że uniknięcie tego było niemożliwe, więc po pewnym czasie można się przyzwyczaić..Pozdrawiam
I jeszcze jedno: Sylwia Gliwa miała w tym filmie tak 'wielką' rolę, że z pewnością mozna stwierdzić, że grała naturalnie...Zastanów się trochę co piszesz..
heheh, popieram autorke postulującą kontrargumenty do twórcy posta. Jak dla mnie, oprócz wymienionych Pazury i Bovy, to właśnie Adamczyk świetnie grał, natomiast szczerze mówiąc jak dla mnie kreacja Hanki byłą dośc słaba... Przynajmniej blado wypadła przy tych powyższych. No a już dubbing, szczególnie właśnie pani Beli to istna sztampa. Momentami ten dubbing nadawał wypowiedziom ton groteski, czego chyba raczej twórcy woleliby uniknąc... Takie moje zdanie.
Fakt, nie wspomniałam o Adamczyku, ale tylko i wyłacznie dlatego, ze dla mnie jest oczywistym, ze gra genialnie:)
A jeszcze co do sztucznosci....sztuczna to byla co najwyzej Mandaryna w "Na Wspolnej" (tfu), na a takim poziomie światowej produkcji jakim jest "Karol..." nie może być mowy o sztucznej grze...Jedni są bardziej wiarygodni, drudzy trochę mniej, ale wszyscy grają profesjonalnie i z klasą.
Ja nie oglądałem całego filmu tylko drugą cęść bo porzyczyłem od kolerzanki i na dodadek po włosku ze złą jakością a zresztą i tak mi się nie podobał
PS Każdy ma swoje zdanie więc proszę jak ktoś to skomentuje niech nie mówi że jestem jakiś pierdolnięty czy coś takiego.
Może II część będzie lepsza
PS A tak przy okazji to wiele postaci było wykcyjnych