Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167260
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

Dla mnie film był poprostu piekny i ciekawy, nie jedna łza poleciała mi na filmie. Uwazam, ze słowa typu , ze ludzie "zarabiaja" kase na filmie z Papiezem, sa nie na miejscu. Powinnismy cieszyc sie, ze tak wielkiego człowieka jakim był nasz ukochany Karol Wojtyła zagrał polski aktor, a nie jakis inny z zagranicy. Ludzie robia teraz wielka afere z tego, a ja pochwalam ten film, bo tak naprawde to nie wiedziałam nic o życiu Karola Wojtyły. Nie wiedziałam co przezywał jak był młody, nie wedziałam nawet jak do tego doszło, ze został Papiezem. Dzieki temu filmowi poznałam jego młodość i bardzo sie z tego ciesze. Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 10
paulinka237

film wzrusza do głebi, wiele scen porusza i wywołuje łzy, najwiekszego rozczulenia doznalam już w ostatnich scenach gdzie były pokazane oryginalne sceny gdy Papa pzremawia tuż po wybraniu z okna. Sam jego głos, "Abemus papa", ... . Dobrze że powstał ten film dzieki niemu pamieć o Papiezu przetrwa w sercach rownież nastepnych pokolen , które nie mialy szansy życ za jego pontyfikatu.
Świetna gra aktaorska, napięcie tak że samemu sie przezywa to co sie widzi

aglulaa__17

Po pierwsze to nie jego głos, tylko prowadzącego ceremonię, po drugie powiedział: "Habemus Papam" co znaczy dosłownie Mamy Papieża po łacinie. Poza tym zgadzam się, że to było niezwykle wzruszające.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
paulinka237

Byłam z klasą. Wszyscy płakaliśmy. Piękny Film....