Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167260
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

Przebolałem to, że film opowiadający o wybitnym polaku i jego ojczyźnie jest w naszym kraju wyjątkowo wyświetlany w kinach, a nie był pokazany w tv, aby mogli go zobaczyć Ci którzy nie lubią, a raczej nie mogą pójść do kina.
Jednak NIE ROZUMIEM dlaczego okłamuje sie polskiego widza, i nie informuje sie go, że film został skrucony, przecież ten widz za pare miesięcy zobaczy ten film w telewizji i napewno poczuje sie oszukany, że wycięto z niego w wersji kinowej dobre 20 minut, pominięto przecież ważne wątki jak: kardynała Sapiechę, czy przyjaciela Jerzego Krugera, nie wspominając humorystycznego studenta Brożka, czy gry w piłke...i parę innych, bo ja poczułem sie oszukany...

ocenił(a) film na 10
Niko_4

Tak to już jest... w kinie nie zawsze obejrzy się pełną wersję... Ale polska wersja w kinie bardziej mi się podobała od pełnej wersji włoskiej... z napisami i innym językim to już nie to samo... Poczekajmy a obejrzymy jeszcze pełna wersję w naszej telewizji i wszystko będzie dobrze ;)

ocenił(a) film na 9
Niko_4

to jest standardowa sytuacja że w kinie jest puszczana obcięta wersja, albo raczej w tv (i/lub na DVD) jest puszczana wersja rozszeżona ... np. Władca Pierścieni :)