Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167260
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

byłam na seansie kilka godzin temu i musze przyznać, że film bardzo dobrze zrobiony! Co prawda troszeńkę za długi, ale wszystko inne jak ulał. Cierpienie ludzi jest bardoz dobrze pokazane, przemowa Tomasza Zaleskiego na temat żydowskich dzieci przyrawila mnie o ciarki i prawie płakałam, ogolnie film oczywiscie bardzo wzruszający - aktorzy świetnie wczuli się w rolę, przeszkadzalo mi trochę dubbing, bo film jest nakrecony po włosku i myślałam, że bedą napisy, a tu nie! Gorąco polecam!

Donka

a nie po angielsku ? jestem prawie pewien ze kwestie byly po angielsku.

użytkownik usunięty
krzak

po angielsku:-)
Mnie film się bardzo podobał, wzruszający, realistyczny, bardzo dobrze zagrany....w pewnym momentach sala ludzi po prostu płakała.
Adamczyk ma karierę zapewnioną na długie lata
Podobało mi się też, że przed seansem nie było reklam...

tak tak, przepraszam, po angielsku, na poczatku myslalam ze po włosku, ale potem gdzies czytalam, że jednak nie :) sorki

ocenił(a) film na 1

jak ten film możesz nazywać dobrze zrobionym ???
przecież to badziew !!!
On jest zrobiony do kitu czy ty tego nie widzisz i słabo zagrany i nie iwdzisz jak sztucznie grają aktorzy ?????
Przecież to jest sztuczne !
Dlaczego tak się tym zachwcasz a jak możesz mówić że jest realistyczny ?
ON JES SZTUCZNY a główne postacie podzielone na dobre i złe !
takie upiększanie jest durne i niepotrzebne a jak to dziecko mówi sztucznie do Karola !!!
a ksiądz zaleski też jest do dupy i jak możesz chwalić się filmem który jest porażką kinematografii

ocenił(a) film na 1
Zandarm

Obejrzyj pianistę lub Upadek !
To dopiero realizm i wtedy będziesz płakać bo nie rozumiem jak można płakać gdy głupi ksiądz chrzani o żydowskich bękartach ???
ZOBACZ NA TĘ BABKĘ STARĄ CO JĄ NIEMCY WYNOSZĄ NORMALNIE TO BY PŁAKAŁA A NIE KRZYCZAŁO OCH ACH OCH !!!
Obejrzyjcie więcej filmów np. klasyki: Siódma Pieczęć , Obywatel Kane , filmy Kurosawa i porównajcie z tym gównem i wami prostaki wcisną wam kit a wy się tym podniecanie o to wychwalacie !

Zandarm

buhahaha ;) 'Pianistę' widziałam i to kilka razy, masz rację, że jest lepszy, nawet mam go w ulubionych, co nie zmienia faktu, że 'Karol..' mi się też podobał. Nie wiem jak możesz mówić, że ksiądz 'chrzani o żydowskich bękartach' - dla mnie ten tekst miał duże znaczenie, bo to wszystko prawda, no ale nieważne, nie każdy musi podzielać zawsze mojego zdanie i się z tym licze, pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
krzak

oczywiście, że film jest po włosku, i musze przyznać, że polski podkład go zupełnie popsuł, napewno lepiej by zrobiono wyświetlając go w kinach z napisami, a jeśli już poddano go dubbingowi to mogli chociaż niemieckim oficerom podłożyć dialogi niemieckie, i pozostawić orginalne teksty na konklawe i soborze, przecież tam rozmawiano po włosku, a nie czyniąc tego uzyskano efekt, iz Karol Wojtyła mówił po polsku do momentu wyboru, a jako Jan paweł II zaczął mówić po włosku...