Karol - człowiek, który został papieżem

Karol, un uomo diventato papa
2005
6,9 167 tys. ocen
6,9 10 1 167260
5,0 25 krytyków
Karol - człowiek, który został papieżem
powrót do forum filmu Karol - człowiek, który został papieżem

co wy gadacie film morze nie jest super arcydziełem ale nie taka była jego koncepcja nie tak był cel który towarzyszły twórcą tego filmu bardziej chyba chodziło tu o osobę której ten film jest poświęcony- PAPIEŻ JAN PAWEŁ II jest wielkim autorytetem i co najważniejsze nie sał sie nim dobiero po wybraniu go na papieża o czym ma swiadczyć ten film, więć szystkie te głupie protesty są dla mnie nie zrozumiałe!!!

mroweczka

ze niby ten film w zamierzeniu mial byc kiepski, tak? znasz tworce ktorego celem nie jest zrobienie dobrego filmu? wiadomo ze nie zawsze wychodzi, ale nie gadaj ze ten film z zalozenia wcale nie mial byc dobry:/

ka_sia_

mi chodzi o wartość merytoryczną filmu a nie o jedo oprwawe, bo wcale nie napsałam ze jest on zły i że było to założenie twórców. Napisałam tylko że nie jest on super!! chyba mnie nie zrrozumiałas POZDROWIENIA

ocenił(a) film na 8
mroweczka

rozumiem o co Ci chodzi i myślę podobnie... Najbardziej rozczulający moment, który naprawdę przypomniał nam za co najbardziej kochaliśmy papieża to scena z butami w roli głównej... czlowiek o złotym prostym sercu, przepełnionym miłością... [*] ;( Zresztą nie wiem czego ludzie oczekiwali od tego filmu, gołych panienek biegających po korytarzach seminarium i Wyszyńskiego w "bat-przebraniu"...żenada ;/

ocenił(a) film na 5
Muscari

Żenada to ocenianie tego filmu na wyzej niz 7/10. Rezyser wlasnie za wszelka cene chcial stworzyc dobry wzruszajacy film, a wartosc historyczna nie istnieje, bo CAŁA MASA wydarzen z filmu jest przeinaczona, takze tych mających duze znaczenie dla historii Polski. Ogólnie przesadzony z włoskim patosem

Muscari

Może bardziej by im pasował Wyszyński w przebraniu Supermana:-)
Mi się film podobał, a to z butami było super.
Pozdrawiam