7,8 174 tys. ocen
7,8 10 1 173655
7,0 44 krytyków
Katedra
powrót do forum filmu Katedra

Mamy pytanie, czy ktoś z Was wiem może, czy ten film nie jest czasem w 3d maxie zrobiony. Tak sie ostatnio zastanwiałem. BTW śmieszą mnie opinię ludzie, którzy mało znają na tym co zrobił (i dalej robi) Bagiński. Ktoś kto kiedykolwiak miał styczność z, choćby 3d maxem, ten wiem o co mi chodzi.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
YosemiteSam

Tak, "Katedra" została stworzona m.in. w 3D Studio Max.

TroPtyN

Dodatkowo wspomagano się programem Maya, który pozwolił na przeniesienie wszystkich elementów w świat filmu, a nie animacji.

ocenił(a) film na 1
YosemiteSam

a propos "BTW", uważam, że Bagiński nie jest rewelacyjny w tworzeniu filmów animowanych... Owszem, pokazał się jako pierwszy, ale to tylko dlatego,że zainwestowano w niego olbrzymie pieniądze... Jesli wielu ludzi w Polsce, ktorzy robią o wiele ciekawsze rzeczy... Bagiński... najlepszy z nich z pewnością nie jest... Osobiście znam wielu lepszych :) Ale każdy ma swoje zdanie:) Pozdrawiam

YosemiteSam

No z twoja wypowiedzia muszę się zgodzić.. nie łatwo jest zrobić w 3D Max -ie stateczną rzecz juz nie mówiąc o czymś ruchomym.. a taki filmik jak cathedra.. faktycznie nie docenią go ludzie którzy nie mieli z tym styczności. Dla mnie był to ewenement. Naprawde facet sie napracował a to co zrobił moim zdaniem jest naprawde świetne. Szkoda że nie wygrał tego oscara. A tak jak poprzednicy napisali filmik był zrobiony w maxie i mayi.