Chyba mój pierwszy animowany film jaki oglądnąłem. Poruszył mnie i zmusił do zastanowienia. Nigdy go nie zapomnę. Zawsze Będę miał go w głowie, na każdym etapie mojego życia. A ta muzyka połączona z TĄ animacją po prostu wbija widza w fotel. Dla mnie chyba nie będzie równie dobrego filmu. Zawsze z ochotą będę wracał do niego, w dniu radosnym jak i smutnym. Bo kojarzy mi się z dzieciństwem. A co do tematów w stylu "żenada", "film jest żałosny" itp. To powiem tak Coś ty jeden z drugim osiągnął w życiu by krytykować trud i poświęcenie włożone w stworzenie tego filmu. Jesteś reżyserem mającym na koncie 100 filmów?? A może udało ci się Stworzyć lepszą animację ?? No chyba że jesteś wstanie rozpisać Pi do dwusetnego miejsca po przecinku ?? Bo jak jesteś bezrobotny, (choć pewnie i ich obrażam bo oni przynajmniej umieją docenić życie), może jesteś jakimś pseudokibicem, dresiarzem (choć znam wielu naprawdę przyzwoitych)lub dzieckiem powszechnie nazywanym (NEO), to bądź tak uprzejmy i Zamknij się raz w życiu. Bo najprościej jest kogoś obrazić, powyzywać i się z niego po wyśmiewać niż samemu coś osiągnąć i kogoś docenić.