PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 432 tys. ocen
7,1 10 1 431587
6,8 78 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

Film ma 20 lat, przez ten czas chyba mozna sie na niego napatrzec. Polsat z kazdego filmu zrobil sobie taka tradycje bo co roku puszcza to samo. Czy nie lepiej zrobic jakas odmiane? Chyba kazdemu przez ten czas by sie znudzilo. Dlaczego wiec nie daliscie sobie od niego odpoczac?

anelise12

POPIERAM :))

użytkownik usunięty
asia1519

A co Ci szkodzi, że Polsat go puścił? Lepsze filmy i tak zostały puszczone, więc po co te narzekanie? Czemu w Polsce zawsze szuka się dziury w całym i nie bierze się za poważne rzeczy, tylko poprawia się rzeczy mniej poważne lub dobrze działające?

ocenił(a) film na 8

Ja tam zawsze narzekałam, a jak usłyszałam, że ma go w tym roku nie być to jakoś tak smutno się zrobiło. Święta bez Kevina to nie święta!

ocenił(a) film na 7
darkforyou

Zgadzam się, Kevin w święta to niemal tradycja,jak opłatek, choinka i karp!

ocenił(a) film na 10
anelise12

I jakoś na tym zawsze dobrze wychodzi. 4,5 miliona widzów to b. dobry wynik. A więc co ósmy Polak oglądał Kevina ;)

Skeletor

No i dobrze :)

ocenił(a) film na 8
anelise12

Jak ci się nie podoba to najlepiej nic nie oglądaj, idź do piwnicy i porozmawiaj sobie z wkrętarką.

ocenił(a) film na 7
anelise12

Niech puszczają co roku, ot tak dla następnych pokoleń.... :D
Ja akurat TV nie oglądam więc mi to lotto. xD

ocenił(a) film na 8
anelise12

Chyba za późno na takie tematy, on leciał w te święta i po prostu się z tym pogódźcie ;)

ocenił(a) film na 7
anelise12

Koleś, film dla pewnych ludzi stał się już nieodłącznym elementem świąt, nie powinneś tego kwestionować, przecież nikt cię nie zmusza do oglądania go. Osobiście uważam że to jeden z ponadczasowych filmów, które się po prostu nie nudzą.

ocenił(a) film na 7
anelise12

nie rozumiem co to komu przeszkadza? Titanic tez w kolko leci na wielkanoc a mimo to wszyscy go oglądaja. :p

ocenił(a) film na 10
anelise12

No ale oni nic nowego i tak nie puszczą, jak nie kevin, to będzie szklana pułapka albo jeszcze inny staroć co już 100 razy leciał i takie samo narzekanie będzie.

użytkownik usunięty
Shadow_4

Siła przyzwyczajeń. Spora część widzów przyzwyczaiła się do takiej a nie innej ramówki w TV i z niesłabnącym zainteresowaniem rok za rokiem ogląda Kevina. Zauważcie, iż polityka stacji telewizyjnych jest dość prosta : emitujemy to co ludzie obejrzą. A Kevina oglądają....

ocenił(a) film na 9
anelise12

prawda. jednak film przywołuje miłe wspomnienia i nadal niesposób sie przy nim nie uśmiechnąć ;D

ocenił(a) film na 6
Roxx_

Ja widziałam raz w kinie i mi wystarczy. Ale jak ludzie chcą to oglądać to czemu nie? Ja to zawsze Zabójczą broń oglądam jak w TV leci:D

anelise12

I dobrze że co roku puszczają. To najlepszy film o świętach.

użytkownik usunięty
maxior

Zły mikołaj lepszy ;)

Ja sprawdzałem za to te sceny, w których niby są błędy. Trochę według mnie ta lista "błędów" naciągana... ciężko cokolwiek dostrzec. A sprawa kolczyków - jaki to błąd? Gdzie jest w filmie pokazane, że zostały finalnie sprzedane za ten bilet? Nie ma.

ocenił(a) film na 8
anelise12

Ten film po raz pierwszy był w święta 1995 i pokazała go publiczna

anelise12

Przecież jak Polsat jakieś 2-4 lata temu postanowił nie puszczać Kevina w święta, to ludzie napisali petycję o włączenie tego filmu do bożonarodzeniowej ramówki. Weź tu dogódź ;)

ocenił(a) film na 10
anelise12

Mimo że film nie jest najnowszy i ma już swoje lata to sądzę że jet to jeden z najlepszych filmów świątecznych wszech czasów . I oglądam go od kilku lat co święta i jeszcze mi się nie znudził.

ocenił(a) film na 9
anelise12

jaki z ciebie egoista, skoro ty zobaczyles film pare razy i ci sie znudził to juz go najlepiej nigdy nie emitowac w TV. osobiscie trudno mi wyobrazic sobie swieta bez kevina i znam cale mnostwo ludzi, ktoore sadza tak jak ja. Wiec ludzie przestancie narzekac i kiedy leci film, który tak bardzo nie lubicie to po prostu zmiencie kanał. Ja robie tak samo kiedy po raz kolejny widzę na ekranie Harrego Pottera.

ocenił(a) film na 8
anelise12

Święta bez Kevina, to nie Święta. ;) Z resztą to tylko raz w roku. Niektóre filmy do obrzydzenia puszczają po 3-4 razy do roku..

anelise12

Dawno już minęły czasy gdy byliśmy niejako zmuszeni do oglądania programów i filmów w tv. O ile te pierwsze jeszcze można obejrzec o tyle te drugie są na dvd i nikt normalny w święta nie ogląda co roku tego samego tylko przygotowuje sobie wcześniej repertuar do obejrzenia (mówie tu o tych filmowcach bo przecież w święta nie trzeba nic oglądac). Dlatego niech puszczają jak chcą, ja i tak mam na dvd więc nie rozumiem nagonki a tak chociaż zawsze można się pośmiac "o znowu w tym roku puszczają Kewina"
Nadal swoją drogą uważam że to dobry film ale nie oglądam co roku bo przecież ile można hahahahahha