PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 432 tys. ocen
7,1 10 1 431587
6,8 78 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

Ten film jest okropny, sprawia, że ludzie zamiast kontemplować Narodzenie Pańskie oglądają jakąś bezbożną produkcję rodem z Hollywood. Gdzie jest miejsce dla Boga?? Do pacierza rodacy!!

michalikto

hahaha, rozbawiło mnie to :) swoją wiarę zachowaj dla siebie i innym Tobie podobnym. zdrowia szczęścia pomyślności.

ocenił(a) film na 8
michalikto

Dlaczego od razu niszczy ...?
To ciepły film familijny, do obejrzenia właśnie w święta.
Lepiej chyba posiedzieć z rodziną przed telewizorem - nie koniecznie tak do końca z nosem w ekranie - niż się tylko obżerać i upajać alkoholem. Co nie ?
Ja kocham wszystkie filmy świąteczne, gdy lecą akurat w święta to nadaje im dodatkowy niezapomniany klimat. A jeśli chodzi o Boga to i owszem najpierw kościół (np. Pasterka ),a potem ewentualnie taki film. Czemu od razu bezbożna amerykańska produkcja ...

ocenił(a) film na 1
gwoj_8

To odgrzewany przez polsat corocznie kotlet! Film, który był w miarę niezły
kiedyś, wiele wigilii temu, dziś jest zmorą świąt!! To nie wina filmu, ale
został zniszczony, popsuł się.

ocenił(a) film na 10
michalikto

To filmie z przesłaniem: Święta najlepiej spędzać z rodzina.Ten radosny,doskonale odzwierciedlający klimat film Nie przeszkadza w obchodzeniu Świąt naw osobą religijnym, chyba,że ktoś nienawidzi Świąt. Są tacy wtedy nic im nie pasuje :D

ocenił(a) film na 1
maryfw

A ja bym wolał obejrzeć jakiś film z klimatem świątecznym PO RAZ PIERWSZY
a niestety trudno o ten przywilej.

ocenił(a) film na 6
michalikto

Jezu ile można?! 1 raz obejrzałam, było śmiesznie. 2 raz obejrzałam, także było zabawnie. 3 raz... już trochę nudne... 4 raz...znowu?? 5 raz, to już nie do wytrzymania! Jeżeli Kevin pojawia się na ekranie to znak, że są święta ;p ale po raz 10 już tego nie zniosę ^^

ocenił(a) film na 10
Polilla

Jeśli Ci się znudził Kevin to zrób tak jak ja, oglądaj go co 3 lub co 4 lata wtedy się niektóre rzeczy zapomina i miło jest ponownie obejrzeć.To,że leci w TV co roku nie znaczy, że trzeba oglądać 5x z rzędu.Chyba,że nie możesz się powstrzymać.

ocenił(a) film na 1
maryfw

Irytuje mnie sam fakt puszczania tego filmu co rok. Pół biedy, gdyby na
innych kanałach puszczali coś nowego, ale oni utrzymują tę samą,
beznadziejną taktykę. Technika oglądania tego co 4 lata byłaby może dobra,
gdyby telewizja puszczała go raz na 4 lata na przemian z innymi filmami.
Trochę na zasadzie olimpiady...

ocenił(a) film na 6
maryfw

Nie chodzi o to, że nie mogę się powstrzymać tylko o to, że zawsze w święta jest puszczany ten sam repertuar. Chyba nie ma osoby, która by nie widziała tego filmu i jest to już troszeczkę nudne, że puszczają go w kółko i w kółko...

ocenił(a) film na 10
Polilla

Racja,mogliby nakręcic więcej filmów świątecznych na pozionie i puszczać je na przaemian,prędko to raczej nie nastąpi:( Ja z kolei mam Kevina na DVD bo o tej porze co leci w TV co roku zawsze jestem czymś zajęta(głównie gośćmi) i nawet jakbym chciała nie miałabym czasu oglądać.Polecam "Grincha" chociaż na pewno każdy już widziałał:D

ocenił(a) film na 10
Polilla

Racja,mogliby nakręcic więcej filmów Świątecznych na pozionie i puszczać je na przemian,prędko to raczej nie nastąpi:( Ja z kolei mam Kevina na DVD bo o tej porze co leci w TV co roku zawsze jestem czymś zajęta(głównie gośćmi) i nawet jakbym chciała nie miałabym czasu oglądać.Polecam "Grincha" chociaż na pewno każdy już widziałał:D

ocenił(a) film na 8
maryfw

A czy ktoś wam każe oglądać telewizję? Po co oglądacie, skoro umiecie tylko narzekać. Nie tylko z tym filmem jest tak, że jest często emitowany. To tylko telewizja.

ocenił(a) film na 1
jealouss

A dlaczego mielibyśmy nie oglądać i nie komentować, jaki żałosny poziom
prezentuje? Nikt ni nie musi nic kazać robić!

ocenił(a) film na 8
dziubo1

A przecież możecie sobie robić co chcecie :)Ja osobiście wole obejrzeć to, na co mam ochotę, sama decydować :)

ocenił(a) film na 4
michalikto

co do tego, że to kompletny szajs to nie mam wątpliwości :) ale z tą pobożnością daj spokój !!!

PS. Kevin i kościół to rzeczy przez które święta mnie wkurzają :(