PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=6721}

Kevin sam w domu

Home Alone
1990
7,1 431 tys. ocen
7,1 10 1 431138
6,9 76 krytyków
Kevin sam w domu
powrót do forum filmu Kevin sam w domu

Znowu leci

ocenił(a) film na 9

Naprawdę, nie rozumiem ludzi. Wiecznie marudzicie o powtórki w telewizji, ale jak co roku nadają Kevina to jeszcze się tym jaracie i piszecie petycje o kolejne powtórki. Może czas najwyższy z tym skończyć?

Axel

Kevin na świeta to już tradycja

ocenił(a) film na 9
Axel

to jest jak choinka w święta,taka już tradycja:)

Axel

A czy ktoś Ci każe to oglądać? Przez dwie godziny bez Polsatu umrzesz z nudów? Żyj i daj żyć innym, niektórzy najzwyczajniej w świecie lubią ten film, bo wprawia w fajny, świąteczny nastrój, kojarzy się z Bożym Narodzeniem z dzieciństwa i ogólnie jest całkiem sympatyczny. Lepsze to, niż żeby co roku dawali Szklaną Pułapkę...

Lady_From_Burton_World

chodzi oto ,ze trza odpalić dvd i oglądasz inne filmy bo włączysz tv w kółko to wałkowane! są święta? nie? nie ma innych filmów do puszczania tylko to ciągle? ile można to wałkować ja już bez oglądania tego filmu wszystkie sceny pamiętam!i przestańcie pi.. ,ze to tradycja! tradycja to opłatek czy karp a nie oglądanie w kółko macieja tego filmu!chcecie ten film oglądać święta? oki ale na dvd do diabla bo wiele jest filmów świątecznych i nie są wałkowane jak to! całkiem powaliło ten naród?!

paul_van_dyk_87

Co się tak bulwersujesz od razu? Ja wcale nie muszę tego filmu oglądać, ale jak leci w TV w każde Święta to oglądam. Wcale mi to nie przeszkadza. Myślisz, że oni ten film puszczają dla Ciebie, czy dla mnie, czy innych ludzi, którzy widzieli go już tysiąc razy? Nie, oni to puszczają dla dzieci, które tego nie widziały, albo widziały raz, czy dwa i to wszystko nadal jest dla nich zabawne i to jest film FAMILIJNY, więc jak najbardziej dla nich. Więc ja np.: nie mam nic przeciwko temu, żeby leciał co roku.
I nie sądzę, żeby ludzie traktowali Kevina jako taką samą tradycję jak karp, czy opłatek, to jest po prostu przyzwyczajenie, coś co kojarzy się niektórym z BN z dzieciństwa, innym z młodości i może lubią sobie obejrzeć Kevina. Zabronisz im? Czy w ogóle TV jest aż tak ważne, że nie dacie rady przeżyć tych 2 godzin bez oglądania czegokolwiek? Albo włączcie sobie w tym czasie 1 czy 2 czy TVN, naprawdę, w Polsce istnieje więcej kanałów niż Polsat, wiesz...
W Świętach w ogóle chodzi o coś innego niż Kevin, czy zakupy, czy nowe światełka, ale ludzi już do końca powaliło, tylko się liczy to co będzie w telewizji i ile kasy się wyda... Na serio, jaki film poleci w Wigilię- to naprawdę nie jest ważne...

Lady_From_Burton_World

co do zakupów to się zgadzam z tobą ludziom odbija jak są święta! to kupią to i tamto bo święta! paranoja!

ocenił(a) film na 9
paul_van_dyk_87

Dlatego ja nie obchodzę świąt (ale jestem wierzący w Boga). Bo to jeden wielki absurd! To dzielenie się opłatkiem i życzenie sobie wszystkiego najlepszego, a po świętach i tak każdy siebie obgaduje za plecami. Albo wpierdalanie jedzenia na wigilię - przecież to złamanie grzechu - nieumiarkowanie w jedzeniu i piciu. Albo kupowanie na siłę prezentów, często niechcianych (marnotrawstwo pieniędzy a i psuje się też relacje między ludźmi). No i wiecznie te same filmy w TV.

Axel

ta a najlepszy jest 1 dzień świat czy 2 Polacy grzeją wtedy na potęgę! Wszystko zamknięte tylko nie stacja benzynowa i każdy leci po gorzałę!

ocenił(a) film na 9
paul_van_dyk_87

A to, że zamknięte to już w ogóle paranoja. Chce pójść do sklepu i kupić cokolwiek - czy to chleb, czy to gazetę, to nie mogę BO ZAMKNIĘTE! Jak za komuny.

ocenił(a) film na 8
Axel

może czas nie wrzucać ludzi do jednego wora i zrozumieć, że jedni piszą petycję o emisję a inni zrzędzą na powtórki? -.-

prowokator? ;s

ocenił(a) film na 2
Axel

Ja nie oglądam i jakoś nie umarłem ;)

Axel

Założe się, że każdy to oglądał. A teraz kazdy się wypiera że tego wogóle nie ogladał.

ocenił(a) film na 8
neptun22029

nie spotkałem ani jednej osoby która twierdziła, że nigdy nie oglądała Kevina. Gdzie więc to Twoje "każdy"?

ludzie, nie generalizujcie w tak astronomicznym stopniu

ocenił(a) film na 9
MegaSzczota

Wy tego nie kumacie ze ten film nie puszczają dla Was tylko dla waszych dzieci lub przyszłych dzieci skumajcie to w koncu bo mnie słabosc bierze,bardzo dobrze ze puszczają bo dzieciaki mają radoche tak jak wy kiedys stare konie:)

MatiNalbor

Zgadzam się z MatiNalbor

MatiNalbor

ja tam jeszcze dzisiaj miałam radochę, taka mała rekompensata za to, że dzieciństwo bezpowrotnie minęło ;)

ocenił(a) film na 9
Axel

Ja się nim jaram co roku i jeszcze mi się nie znudził dlatego mów sam za siebie a nie za wszystkich.

ocenił(a) film na 8
misiek8922

No i tradycji stało się zadość, i jak zwykle rozłożyły mnie komentarze mojej rodzinki, nieco podobnej w swym irytowaniu do tej z filmu. scena, gdy przyjeżdża matka, a Kevin tak stoi i nic nie mówi, na co mój tata: "co, on jej nie poznał?". Po chwili moja mam: "nie poznał jej?". Tak to jest jak się film zaczyna oglądać pod koniec ;)

Axel

A ja nie rozumiem jak ktoś dla kogo "święta bez Kevina są nieważne" może ...NIE MIEĆ TEGO FILMU NA DVD?! Lub chociaz nagranego na vhs? :Paranoja

ocenił(a) film na 9
msgamgee

Otóż to! Wreszcie ktoś coś mądrego napisał.

Ale nie, ludzie wolą aby ramówkę Polsatu wypełniała kolejna powtórka tego filmu, zamiast walczyć o to, aby Polsat emitował jakieś ciekawe filmy, rzadko emitowane lub w ogóle nie nadawane w TV.

A jeszcze bardziej dziwią mnie ludzie, którzy jarają się tym, że na TVN nadają "Akademię policyjną". Nosz kurde! Przecież wszystkie części tego filmu lecą przynajmniej raz w roku na TVN i to zawsze w niedzielę po południu. A oni jarają się, jakby puścili ten film po 10-ciu latach przerwy. LITOŚCI! Ehh, tak to jest z lemingami.

ocenił(a) film na 9
Axel

Sam lubię ten film .Chociaż znam wszystkie pułapki i tyle razy go oglądałem że już mam go dość.Ludzie opamiętajcie się!!!!!Ja chcę jakieś nowe filmy które jeszcze nie były emitowane, a nie co święta tylko Kevin

kevinek

I dlatego nie oglądam Polsatu :)

Axel

nic nie poradzisz głupi naród ma ten film na dvd a chcą go oglądać w święta nie dziwota ,że Tusk rządzi gamoniami i gajowy!

ocenił(a) film na 10
Axel

Kevin to tradycja - nie chcesz - nie oglądaj.
Ja sobie nie wyobrażam żeby Kevina w grudniu nie obejrzeć, oglądam ten film co roku od 10 lat, mam na DVD i jakoś mi się nie nudzi

ocenił(a) film na 9
zoriia

No to skoro masz na DVD to po co ci jeszcze oglądanie tego filmu na Polsacie z reklamami?

ocenił(a) film na 5
Axel

Bo nawet reklamy w czasie Kevina to tradycja.
Kevin ftw

zoriia

to odpal ten film na dvd w każdej chwili i nie chrzań ,ze musi to być w święta! nawet teraz możesz odpalić ten film !Podetniesz se żyły bez kewina w święta! ?!Ku.. axel dobrze tu napisał jest tyle super filmów idealnych na święta to nie ku,, wałkują 3 te same filmy co roku czyli sami swoi kewina pedała i szklaną pułapkę , którą w każdej chwili można obejrzeć! Ja chce w końcu obejrzeć coś nowego na święta a nie muszę ściągać filmy i odpalać na dvd bo głupi naród wpierw narzekał ,ze za dużo kewina a potem gamonie zaczęli protestować ,ze nie ma kewina!Durny naród nie dziwota ,ze kretyn gajowy rządzi krajem!

ocenił(a) film na 8
paul_van_dyk_87

ej jedno pytanie: kto normalny zawiera umowę o usługę telewizyjną, wiedząc że ma ona słaby repertuar? -.- jak ci nie pasi to po prostu wyłącz telewizor i oglądaj filmy z wypożyczalni, albo kupuj własne - whatever.

ocenił(a) film na 1
MegaSzczota

MegaSzczota poproś swojego ,,Mikołaja" żeby Ci kupił ,,Kevina..." na DVD, a reszcie pozwól się cieszyć nowszymi filmami w TV, OK? :)

ocenił(a) film na 8
Picard

czy nie dostrzegasz, że nie z Tobą rozmawiam?

ocenił(a) film na 9
MegaSzczota

Kompletny brak kultury.

ocenił(a) film na 8
Axel

z mojej strony? W jaki sposób? EDIT: w sumie wszystko jedno co tam sobie ubzdurałeś. Jak masz jakieś wąty to zapraszam na pw, nie rób śmietniska z tego tematu

ocenił(a) film na 1
MegaSzczota

Kiedy my właśnie o tym rozmawiamy, o tym czy film powinien być puszczny w TV, czy też lepiej by było by każdy chcący go oglądać zaopatrzył się w DVD z tymże filmem - więc pisze jak najbardziej na temat. A, że Ty nie pisałeś do mnie... ale ja pisałem do Ciebie. :) Jeśli Cię drażnię, zawsze możesz mnie zignorować.

ocenił(a) film na 8
Picard

Chyba muszę zignorować, bo cóż zrobić, jak ktoś mi poleca poproszenie mikołaja o kupno DVD z kevinem, kiedy ja o kevinie nie napisałem NIC? Chyba, że zamierzasz takim tonem pisać do każdego, kto Kevina ocenił na wyżej niż 5 punktów... to miłej krucjaty. Nie wiem w imię czego, ale dzisiaj tyle ideałów się tworzy, że na pewno coś tam znalazłeś.

Axel

Z tym Kevinem to jest przesada, ile razy można wałkować takiego gniota ??

ocenił(a) film na 9
SilverX

klocicie sie jak dzieci. Polsat i tak kevina pusci bo na tym niezle zarobi i nikogo nie interesuje wasze zdanie w tej kwestii. Zreszta, naprawde pokloccie sie o bardziej ambitne filmy a nie o film familijny ktory oglada zarowno 3 latek jak i 80 latek i kazd rozumie tak samo. Wesolych Swiat btw