Kieł

Kynodontas
2009
7,0 47 tys. ocen
7,0 10 1 46801
7,4 45 krytyków
Kieł
powrót do forum filmu Kieł

7/10

ocenił(a) film na 7

Krótko.Szokuje , przeraża i daje do myślenia .Dla mnie "Kieł" mógłby nie istnieć ponieważ nie
przepadam za takimi obrazami , jednakże dobitnie ukazuje nam jak człowiek może być bezradny i
podatny na zewnętrzne "chore" bodźce , o ile nie ma styczności z dobrym , poprawnym wzorcem .

welna23

Szokuje i przeraża? Raczej bym powiedziała, że obrzydza po prostu, bo co w tym takiego przerażającego?

ocenił(a) film na 7
GodWhore

... za ostro użyłem słowa "przeraża" to fakt , ale nasuwa mi się historia z Austrii .Mianowicie Fritzl tez miał wpływ na te dzieci które były bezbronne i bezradne na jego chore działania! I to mnie własnie przeraża ...myśl o tym co dzieje sie w głowach takich popaprańców. Można by się na ten temat rozpisywać , ale nie sadzę czy jest sens ponieważ każdy normalny człowiek chyba jest takiego samego zdania.

ocenił(a) film na 6
welna23

Uważam ze warto coś niecoś więcej pisać na temat ludzi pokroju Fritzl, bo jeżeli bez głębszej refleksji będziesz oceniać takie przypadki jednym prostym słowem "popapraniec" to świadczy to tylko o twojej krótkowzroczności lub nawet ignorancji pewnych faktów. Takim ludziom jak Fritzl trzeba równie mocno współczuć co jego ofiarom. Rola oprawcy i ofiary często jest wymienna.

welna23

a jaki to jest 'dobry, poprawny wzorzec'? wychowujemy się dzięki wpływowi naszych rodziców i otoczenia, przyswajamy normy społeczne. w 'Kle' jest pokazana głównie patologia tego pierwszego, ale nie oszukujmy się - nic nie jest pozbawione ciemnych stron. tutaj choćby kwestia lizania, które dla nas jest mocno seksualną czynnością, a dla nich, 'nieskażonych', po prostu okazaniem uczucia.

więcej o filmie, bez spojlerów -> http://filmynakanapie.blogspot.com/2014/03/kie-2009.html

ocenił(a) film na 7
kajfilka

Cześć. Nie wycofuje się z tego jak opisałem ten film.Ten portal służy po to żeby oceniać filmy , anie nasze poglądy i odczucia. Pozdrawiam.

kajfilka

W dzungli u dzikusów pewne ich 'normy' tez sa dla nas ludzi 'swiatlych' niezrozumiale...i co...swiat jakos funkcjonuje.