7,7 4,8 tys. ocen
7,7 10 1 4763
Kiedyś będziemy szczęśliwi
powrót do forum filmu Kiedyś będziemy szczęśliwi

Genialny moim zdaniem obraz pokazujący jak wygórowane często zaszczepione przez media wygórowane czy absurdalne marzenia dzieci obracają się w perzynę. W wielu przypadkach dobrze że nie są możliwe do spełnienia...
Jednak niestety przeważają zwykłe pragnienia które nie były wcale wygórowane a stały się dla dzieci nie do spełnienia. Można powiedzieć że "mogły się bardziej starać" swoje marzenia szczególnie te spore ma szansę spełnić niewielki procent ludzi w 90 % jesteśmy tylko przeciętniakami.
Reżyser bardzo delikatnie ukazuje brutalną rzeczywistość zaniedbanych regionów śląska i marzenia te jeszcze nie spełnione a także te już pogrzebane...
Przygnębiający ale prawdziwy obraz jednak nie pozbawiony nadziei (2 z 3 wybranych z "kastingu" rokuje całkiem nieźle) .
Piękny obraz 9/10 jeden z lepszych w swojej kategorii

ocenił(a) film na 7
Bartosz33_pl

Dokładnie, z kastingu tylko pani modelka nie pasowała - jednak może była sugestia od ludzi, którzy dołożyli się na produkcję? Lub po prostu może nie było kogo innego wybrać (scena z modelką jest krótka). Widać, że kilka scen jest reżyserowanych.
Chciałbym się bliżej zapoznać z całą otoczką filmu Daniela. Niżej jest info, że on grał już 2 lata wcześniej w ogólnopolskim filmie jako aktor. Nie ukrywam, że bez tego oceniłbym wyżej. Najlepsze są chyba wywiady na ulicy z dziećmi.

ocenił(a) film na 9
przemyslav07

Szerze mówiąc nabrałem szacunku do tego reżysera chodź chyba pierwszy raz zetknąłem się z tym nazwiskiem... I cóż zaimponował mi właśnie między innymi tymi wywiadami z dziećmi ale i z dorosłymi na ulicy wszystko poprowadzone delikatnie i nie ma się wrażenia jakiejś sztuczności. Może trochę ten film za wysoko oceniłem ale ocenę wystawiłem świeżo po obejrzeniu i po porostu mną poruszył mawia się ze pierwsze wrażenie jest najważniejsze