Kiedy byliśmy dziećmi

Speak Like a Child
1998
7,6 39  ocen
7,6 10 1 39
Kiedy byliśmy dziećmi
powrót do forum filmu Kiedy byliśmy dziećmi

Oglądałem ten film na kanale Europa Europa i przez 90 minut siedziałem jak wryty . Mimo , iż ten obraz porusza bardzo trudną tematyke , robi to w sposób subtelny i bardzo przekonywujący . Niestety o filmie jest bardzo mało informacji w internecie , a szkoda . Po cichutki licze że wydany zostanie w Polsce , ale to chyba będzie niespełnione pragnienie . Macie okazje zobaczyć " Kiedy Byliśmy Dziećmi " zróbcie to bez zastanowienia . Mnie oczarował ten film , a was ... ?

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Po pierwsze to dziękuje że tak oceniłeś ten film bo gdyby nie to napewno bym go nie obejrzał.Po drugie to potwierdzam twoje słowa i podpisuję się całym sobą pod tą opinią

Buka

Ciesze się że ktoś ma podobną opinie . Pozdrawiam

Alexanderrr

to prawda : film magiczny.
a ich relacje były niejako naturalnym rozwojem. cudo!

ocenił(a) film na 10
Alias_2

Film Przepiękny , naprade poruszył mnie bardzo . Podpisuje się pod wasze opinnie ;) Pozdrawiam

Umbrella_OC

włączyłem dziś przypadkiem do obiadu, zaciekawiła mnie muzyka, krajobrazy i zdjęcia (za samo to już duży plus). Niestety nie wiem o co w tym filmie dokładnie chodziło, mam nadzieje, że jeszcze powtórzą:)

ocenił(a) film na 7
valthemar

Powtórzyli akurat dzisiaj :) Obejrzałem go sobie, no i.. hmm.. film ciekawy, sklaniający do refleksji, dobrze zagrany (co w angielskich produkcjach jest regułą), no ale chyba nie podzielę zachwytów swoich przedmówców. Film dobry, w interesujący sposób ukazujący relacje i zależności między ludźmi o różnych charakterach, ale nie podziałał na mnie tak, jak film w moim odczuciu wybitny. Takie są moje wrazenia po dzisiejszym seansie..

ocenił(a) film na 7
Alexanderrr

Powtórzyli akurat dzisiaj. Obejrzałem go sobie i.. hmm.. film ciekawy, skłaniający do refleksji, dobrze zagrany (co w angielskich produkcjach jest regułą), ale nie podzielę raczej zachwytówm moich przedmówców. Właściwie nie wiem dlaczego - film jest dobry, w interesujący sposób ukazujący relacje i zależności miedzy ludźmi o różnych charakterach, ale nie pouszył mnie tak, jak dzieło w mojej ocenie wybitne. Chociaż polecam oczywiscie jego obejrzenie, jak zresztą większosć filmów nadawanych przez nieoceniony kanał Europa.
Na pewno czas poświęcony na zapoznanie się z nim, nie będzie czasem straconym - że też wyraże się takim wyświechtanym sloganem :)

ocenił(a) film na 7
dustman

ups.. sorry za dubel, ale przez jakiś czas nie pokazywał się ten pierwszy komentarz, więc postanowiłem napisać go poraz drugi. Po dodaniu pojawiły się nagle obydwa..

dustman

Takie filmy powinno się wydawać na dvd , masa niepotrzebnych produkcji zalewa sklepy internetowe i Empiki , a takie obrazy leżą zakurzone na półkach filmowych nieznanych firm wydawniczych . SKANDAL.

ocenił(a) film na 10
Alexanderrr

Alexanderrr, POPIERAM. Polecam również gorąco "Dzikie trzciny".