Kim jest Michael

I Am Michael
2015
5,6 2,7 tys. ocen
5,6 10 1 2701
6,5 4 krytyków
Kim jest Michael
powrót do forum filmu Kim jest Michael

Film oparty o prawdziwe wydarzenia.
Postać Glatze'a dla mnie jest zbyt złożona i niejeznoznaczna, uderza mnie zmiana poglądów, w sytuacjach, gdy życie mu kłody pod nogi wrzuca, to jest słabość, brak charakteru, brak lojalności i zasad.
Coming out Michaela Glatze’a wywołał furię aktywistów LGBT, były działacz środowisk gejowski, który deklarował swą orientację, walczył....nagle pod wpływem nie dostania się do nieba, zmienia orientację z homo na hetero, jakby ścinał włosy lub zmieniał skarpetki, bo kolor nie jest trendy. Orientacja nie była trendy, to ja zmieniam ją.
Chętnie utoruję sobie drogę do "nieba" i zostanę najbardziej "świętym ze świętych", skończę korespondencyjnie Szkołę Biblijną i dziewczynę sobie znajdę, bo to bardziej po chrześcijańsku, od czasu , do czasu "zyrknę - wyrwę" na jakieś ciacho...
Film ogląda się świetnie, ale ta "słabość" głównego bohatera jest bierna, podyktowana zmianą życia, ale czy Michael na pewno w tym wszystkim jest sobą? Oszust, szkoda, bo takich wielu jest na tym świecie...
James Franco świetnie wcielił się postać wielobarwnej kreacji, która fałszem podszyta jest...