Kim jest Michael

I Am Michael
2015
5,6 2,7 tys. ocen
5,6 10 1 2701
6,5 4 krytyków
Kim jest Michael
powrót do forum filmu Kim jest Michael

ktoś wie kiedy film wejdzie u nas do kin?

ocenił(a) film na 6
karolinaa155

szczerze wątpię żeby w ogóle wszedł, to nie jest mainstreamowe kino, chyba że ewentualnie na jakimś festiwalu czy czymś w tym stylu.

ocenił(a) film na 8
raptor22

Niestety nie będzie tego filmu u nas w kinach, ale podobno w internecie będzie można wykupic film wersji ANG chyba ok. Października ;)

ocenił(a) film na 6
PawelKora

Wow to późno, ale może jakieś dvd kiedyś wyjdzie kto wie. Ostatnią opcją jest możliwość, że będzie puszczony na festiwalu filmów amerykańskich w październiku bądź listopadzie (nie pamiętam dokładnie). Nie wiem tylko jak oni wybierają filmy, ale dwa lata pod rząd były tam filmy Franco.

ocenił(a) film na 8
raptor22

Trzeba uzbroić się w cierpliwość może w internecie będzie film jakoś wcześniej. Ja bardzo czekam na ten film, ale nic nie zrobię by wcześniej zobaczyć ten film :(

PawelKora

Hej i co wiadomo cos o filmie w internecie ?

ocenił(a) film na 8
lukasz9821

Niestety nie. Sprawdzam co poniedziałek i cisza wiem tylko, że ciągle puszczają ten film na Festiwalach np. w USA informacje mam aż do Sierpnia. Ale spokojnie jak skończą się festiwale to film puszczają w kinie tak samo było z filmem Płynące wieżowce (2013) puszczali pół roku/ rok czasu na festiwalach i potem film trafił do kin :)

karolinaa155

Film będzie w polskich kinach od 6 listopada 2015. Informacja z wczoraj ;)

ocenił(a) film na 8
Bezmir

A ja dziś dostałem taką wiadomość i jestem mega szczęśliwy, że w końcu zobaczę ten film.

ocenił(a) film na 4
PawelKora

a znasz może inne filmy o podobnej historii co I am Michael ??

ocenił(a) film na 8
Maciej_Bak

Odruch serca :)

ocenił(a) film na 4
PawelKora

Ten już niestety ogladalem , masz może inny

ocenił(a) film na 8
Maciej_Bak

Wielki Liberace (2013) albo Płynące wieżowce (2013) :) takie filmy to rzadkość niestety :(

ocenił(a) film na 4
PawelKora

On się nie zgodze "ostatni weekend " jest bardzo życiowy ,prosty i bardzo autentyczny w uczucia . Nie jest bajka ani czymś podobnym

karolinaa155

6 listopada jest zaplanowana oficjalna premiera, ale będą również liczne pokazy przedpremierowe w wybranych kinach (eventy z prelekcjami)

idagash

Jeżeli ktoś jest z Krakowa i jest studentem to ten film będzie w czwartek 5 listopada w Kinie Pod Baranami. Bilet za 10 zł dla studentów. Spektakl jest w godzinach wieczornych. Szczegóły na facebooku: Studencki Nocny Klub Filmowy.

PlaceHolder

W Warszawie przedpremierę wstępnie zapowiedziała Kinoteka, w Katowicach kino Kosmos, we Wrocławiu Nowe Horyzonty

ocenił(a) film na 6
karolinaa155

dzisiaj / 12.11. / w Kinotece filmu nie było, podobno wycofany przez dystrybutora

ocenił(a) film na 7
klcw57

Dystrybutor odpisał mi na FB, że przesunęli premierę na 4 grudnia, co jest tym bardziej dziwne, że na początku listopada rzeczywiście pojawił się w kinach, przynajmniej w Warszawie. Co prawda chyba w jednym i na 5 dni albo coś takiego, max. Mam nadzieję, że w grudniu rzeczywiście będzie dało się go obejrzeć w łatwiejszy sposób.

ocenił(a) film na 6
maxplastic

tak, wiem, też do nich dzwoniłem, ale dzięki za wiadomość