PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107476}

Klątwa Ju-on 2

Ju-on 2
2003
6,6 6,7 tys. ocen
6,6 10 1 6721
5,0 3 krytyków
Klątwa Ju-on 2
powrót do forum filmu Klątwa Ju-on 2

10/10

ocenił(a) film na 10

Kolejne dobre japońskie Kino! Jeszcze lepsza od jedynki, a to wielki plus biorąc pod uwagę, że większość kontynuacji jest wielką kichą. Jest jednym z moich ulubionym horrorów. Wciąga już od pierwszych 5 minut, a piękne aktorki grające w tym filmie nie pozwalają nam się nudzić więc polecam!

ocenił(a) film na 1
Sen_Sey

ja sie całkowicie nie zgadzam. wogóle mnie nie wciągnęło, wszystko pomieszane, wcale nie straszne... aktorki dla mnie też nie piękne:P
ale sa różne gusta i każdy ma prawo do swojego zdania:)

martini215

A mnie się właśnie film bardzo podobał
10/10

Sen_Sey

No tak, ja zaczęłam wczoraj oglądać, ale goście przyjechali, więc zaraz skończę dziś...

The_Slayer

hmm dziwna ta część była i pogmatwana zarazem ale mam rozumieć że Kayako narodziła się ponownie ??

ocenił(a) film na 7
Sen_Sey

Film ze wzgledu na grę aktorską itp. mnie nie zachwycił, ale przestraszył, a na tym polega horror i za to daje 7/10 :)

użytkownik usunięty
MenSky

Jak na japońskie horrory, to gra aktorska nie była jeszcze najgorsza. Jeżeli ktoś lubi takie klimaty, to na pewno film mu się spodoba. Generalnie, to film mnie nie też nie zachwycił. Nie przestraszył mnie szczególnie (choć niektóre momenty były niezłe), ale zainteresował mnie.

ocenił(a) film na 10

Film nalezy ogladac w skupieniu, oczywiscie w nocy ze zgaszonym swiatlem. Poniewaz powaznie zachwiana jest chronologia wydarzen, buduje to niezle napiecie (gdy wiemy ze np dana osoba juz nie zyje, a obserwujemy jej obawy i wizje pare dni wczesniej). Znakomicie skonstruowany, sa przerazajace sceny (ta z rozlewajacym sie kubkiem i stukami przejdzie do historii wspolczesnego kina grozy) pokazane z roznych perspektyw kilku bohaterow. Kolejny przyklad nowej fali w azjatyckim kinie grozy! Praktycznie bez krwi, a mrozaca krew w zylach ghost story rozgrywa sie w wielkim miescie. Kto by przypuszczal ze kiedykolwiek tak przerazi mnie kopiarka... a raczej to co z niej wylazi ;)