Super :D Lepszego horroru nie ma Amerykanie niech sie chowają :D może w ameryce są lepsze inne gatunki filmu ale z horrorami japońskimi nie mają szans :D. po obejrzeniu jak sie połozyłam to zdawało mi sie że zaraz ten chłopczyk wyjdzie spod łóżka
Ja po obejżeniu tego filmu miałam to same uczucie leżąc w łóżku. Zgadzam się że japońskie horrory są rewelacyjne. Trzymają w napięciu do ostatniej chwili. Do tej pory jak pomyślę o tym filmie to mam ciary na plecach. Daję 9/10
A ja po obejrzeniu spałam jak dziecko:) Kurczę, ja już na początku przysypiałam - taki był nudny. Nie wiem, co ludzie widzą w horrorach japońskich, bo ja odczuwam tylko i wyłącznie senność oglądając te chłamy.
morda w kubeł śmieciu Klątwy i Kręgi rządzą zarówno japońskie jak i amerykańskie. Obejrzałem wszystkie filmy i przeczytałem wszystkie książki czyli zaczynając od klątwy:
Filmy:
Ju-on
Ju-on 2
Ju-on the grudge
Ju-on the grudge 2
The grudge
The grudge 2
The grudge 3
Gakko no kaidan G
Tales from the grudge
Ju-on Shiroi rojo
Ju-on Kuroi shojo
Książka:
J-on
Teraz odnośnie Kręgu:
Filmy:
Ringu Kanzenban
Ringu
Spiral
Ringu 2
Ringu 0
Ring virus
Ring
Ring 2
Rings
Seriale:
The final chapter
Rasen
Książki:
Ring
Spirala
Petla
Narodziny
Ponadto swietne sa rowniez obrazy Dark Water tj:
Filmy:
Dark Water
Fatum
Ksiązka:
Dark Water ( w tym opowiadanie wymarzony rejs gdzie rowniez jest film na jego podstawie ktory obejrzalem)
Śmieciem to nazywaj swoją starą! To, że ktoś ma inny gust niż Ty nie oznacza jeszcze, że jest śmieciem. Zresztą ciesze się, że mam inny gust od Twojego, bo nie chciałaym byc w niczym podobna do takiego chuja, który jedyne, co potrafi to ubliżać innym.
Jak ja zazdroszczę takim nedznym istotom jak ty, że nie potrafią zrozumieć tak prostego filmu jak klatwa ju-on.
Nie oszukujmy się ale fabularnie to on przełomowy nie jest.
Niestety takie zakochane w amerykańskim badziewiu dzieci nie zrozumieją że ten film to odwołanie do Japońskiej kultury czczenia zmarlych.
Nie jestem dzieckiem. I nie rozumiem, czemu nikt tutaj nie może zrozumieć tego, że filmy azjatyckie w ogóle mnie nie ruszają. Czy jesteście aż tak mało tolerancyjni na gusta innych? Widzę, że niktórzy po prostu nie nadają się do życia w społeczeństwie i tyle.
"Niestety takie zakochane w amerykańskim badziewiu dzieci "
I to pisze osoba, która kocha się w maerykańskich bajeczkach????? Zwykły hipokryta z Ciebie i tyle hahahahahaha
Co do 'amerykańskiego badziewia' mi chodzilo o amerykanskie horrory.
No dobra żeczywiście troche za ostro po tobie pojechalem ale wkurza mnie jak ktoś krytykuje film nie uzasadniając tego.
Oglądam horrory wszystkich narodowości i jak na razie amerykańskie podobają mi się najbardziej - nie obchodzi mnie, czy inni nazywają to badziewiem czy nie, mnie się podobają i nikomu nic do tego. Poza tym, chyba napisałam, że nudzą mnie horrory azjatyckie, więc masz argument. Acha i to, że ten film traktuje o czczeniu zmarłych to rozumiem (może jestem głupia, ale nie aż tak) tylko wkurza mnie, że chronologia w japońskich filmach często jest przedtawiona nie po kolei, co miejscami sprawia, że nie rozumiem niektórych momentów filmu - o to mi dokładnie chodziło.