PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107475}
6,8 18 tys. ocen
6,8 10 1 18134
4,5 10 krytyków
Klątwa Ju-on
powrót do forum filmu Klątwa Ju-on

Nie wiem jak wy, ale ja nie widzę aż tak drastycznie dużej różnicy między tymi filmami. Obydwa bardziej mnie rozbawiły, niż przestraszyły. Różnica jest taka, że w amerykańskiej wersji to ja się śmiałem przez pół filmu, a w japońskiej tylko kilka razy, a serce mi podskoczyło góra 3 razy. Więc jednak japońska wersja jest trochę lepsza.

Japońska wersja 7/10
Amerykańska wersja 6/10

moooras

japońska była śmieszna. jak dla mnie to komedia! :P
na amerykańskiej to jak ja się bałam... myślałam, że umrę.
a japońska? nie wiem co tam było strasznego. nie udał im się ten film. wyszło jakby było odwrotnie. najpierw była amerykańska wersja, a japonia podrobiła... tylko nie wyszło. -_-

ocenił(a) film na 7
RockStarLove

No miło, ja właśnie odwrotnie... Amerykańskie "horrory" w stylu: "Klątwa", "The Ring", "Wzgórza mają oczy", "Piła", "Oko" itd. to dla mnie jakaś kpina, japońskie - mistrzostwo.
PS japończycy byli pierwszy, amerykanie drudzy.

ocenił(a) film na 9
Pepper_

mnie też denerwują te amerykańskie przeróbki.Niestety ludzie głupi to to kupują a ja nawet przez pomyłke oceniłem amerykańską wersję myślac to japońska.

Machinefilm

To, że komuś podoba się amerykańska wersja znaczy, że jest głupi? :) Hmmm, jak w takim razie nazwać kogoś, kto myli filmy? :D

ocenił(a) film na 9
moooras

Japońskie filmy < naprawde straszne,godne uwagi

Amerykańskie < śmieszne

Japońska wersja 9/10

Amerykańska 4/10

ocenił(a) film na 4
moooras

Mi pierwszy chyba raz bardziej podobała się amerykańska przeróbka niż oryginał.
Śmiesznego to w obu raczej nic nie widziałem, no ale może to ja jestem jakiś dziwny.

Jap - 5/10
USA - 6/10

Nie jestem fanem horroru i max jakie postawiłem przedstawicielowi tego gatunku to bodaj 7/10.

ocenił(a) film na 10
moooras

JAPOŃSKA - 10
AMERYKAŃSKA - max 8
Japońskie o wiele wiele lepsze, oglądając japońską Klątwę myślałam że narobię... :D

moooras

Obie wersje są świetne i straszne a jeśli ciebie to bawi to albo jesteś dziwakiem albo nie znasz się na horrorach apropos przeczytalbym ksiazki Ju-on (sa az 3) niestety jednak sa po angielsku wiec dupa :/

ocenił(a) film na 7
arek2010

Jedzie se kolesiówa windą i na każdym piętrze stoi ten sam dzieciak. To wg mnie jest bardziej śmieszne, niż straszne :P

ocenił(a) film na 4
moooras

Patrząc w ten sposób to ten dzieciak z głupkowatym makijażem też jest śmieszny a nie straszny. I w ogóle jakaś pokraka łazi i głupie miny robi...

A poważnie - każdego co innego straszy.