Jako fan laleczki Chucky uznaję ten film za mocno średni , dopiero w połowie filmu Chucky się odezwał , do tej pory nuda , w Poprzedniej części Tiff z Chucky'm się pokłócili ale nagle znowu ona go odkupiła , ehh , Nie wiadomo co z dzieckiem Chuckiego i Tiff i że niby CHARLES TeRAZ WEJDZIE W CIAŁO DZIEWCZYNKI?????
Przecież Tiff miała medalion, dzięki niemu chucky mógłby wejść w dowolne ciało...
Jestem strasznie zawiedziony tym filmwem , na siłę chcieli zrobić z tego horror , nie od dziś wiadomo że Chucky jest bardziej IDOLEM niż powodem do strachu.
Było parę zabawnych tekstów np. "Masz oczy po matce, ZA BLISKO KU*WA OSADZONE!" XD
Plusy też oczywiście ten film ma np.
-Mimo że w 2013 roku technologia już była całkiem dobrze rozwinięta, nie zrobili na siłę Chuckiego komputerowego (Jak np. Samarę w nowym The Ring) , Animacje również naturalne Kukiełkowe xd
-Parę nawiązań do starych serii np. "Kocham być przytulanym - A ja kocham Cie przytulać"
albo w końcówce jak Tiffany podcięła gardło Policjantowi w Radiowozie , jeszcze kilka innych ale nie ma sensu ich wypisywać ;D
-Muzyka , jak ktoś wraca na to Uwagę zauważy że momentami jest ta sama muzyka co w starszych odsłonach co wywołuje nostalgię ;)
-LALECZKA W KOŃCU WYGRAŁA!!! 5 filmów za nami i zawsze coś sprawiało że plany Charlesa się krzyżowały , tym razem udało mu się osiągnąć swój cel! ( no może poza zabiciem tej typiary na wózku , a szkoda bo postacie byli tak bezpłciowi że nawet nie było do kogo się "utożsamić" czy Polubić , dla mnie każdy do piachu, no a zwłaszcza że od 1 części z zapartym tchem kibicuję Chuckiemu ;)
Ogólnie Film nudnawy , poza Kwestiami Dourifa nic wartego do zapamiętania , ale jedna osoba nie pociągnie filmu. Za mało śmiechu Czakiego(który kuwa kocham! xd). Powinny powstawać filmy Fabularne jak np. Narzeczona Laleczki Chucky , a nie marne parodie horrorów.
Z smutkiem i żalem uważam że ten film jest maksymalnie na 4/10 , mimo ogromnej sympatii do Chucky'iego nie udało mi się podnieść oceny nawet do 5/10.
Cóż , idę oglądać kolejny film z serii "Chucky zabija" , mam nadzieję że będzie lepiej a zwłaszcza że ta "Pi*da" Andy tam jest heh