Klątwa laleczki Chucky

Curse of Chucky
2013
4,8 12 tys. ocen
4,8 10 1 12459
5,4 8 krytyków
Klątwa laleczki Chucky
powrót do forum filmu Klątwa laleczki Chucky

Szczegóły

ocenił(a) film na 7

MGM zaprzeczył informacjom, jakoby pracował nad remakiem "Laleczki Chucky". Zamiast tego
studio realizuje kolejną kontynuację kultowego horroru. Ujawniono jej tytuł i fabułę.
Będzie to szósta część serii. Zatytułowana "Curse of Chucky", ma trafić prosto na DVD. Za
scenariusz, reżyserię i produkcję odpowiada Don Mancini, który napisał wszystkie poprzednie
odsłony serii i nakręcił "Laleczka Chucky: Następne pokolenie". Brad Dourif ponownie użyczy
głosu Chucky'emu.
Chucky tym razem będzie prześladował rodzinę, która gromadzi się z okazji uroczystości
pogrzebowych. Młoda, poruszająca się od dzieciństwa na wózku kobieta, której matka właśnie
zmarła, musi znosić swoich krewnych - siostrę, szwagra, siostrzenicę i jej nianię, którzy
przyjechali na pogrzeb. Kiedy ludzie zaczynają ginąć, odważna Nica zdaje sobie sprawę, że
może mieć z tym coś wspólnego dziwna lalka, jaką przysłano jej kilka dni temu.
Film ma być jeszcze straszniejszy niż poprzednie. Zdjęcia mają się rozpocząć we wrześniu.

ocenił(a) film na 7
Lucek__90

Oby tym razem był to prawdziwy horror, a nie żadna komedia, taka jak dwie ostatnie części.
Ten Don Mancini nakręcił najgorszą z odsłon "Laleczki... ", ale może tym razem poradzi sobie lepiej.

adas_demolka

Dwie ostatnie części są delikatnie mówiąc pozbawione klimatu jak dla mnie. Też mam nadzieję, że wybrnie i "odkupi winy". Już nie mogę się doczekać rzekomo "straszniejszej niż poprzednie" części Laleczki. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.