PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810402}

Kler

2018
7,0 218 tys. ocen
7,0 10 1 218216
6,7 92 krytyków
Kler
powrót do forum filmu Kler

Kompletnie nie rozumiem zachwytów nad tym filmem. Jak dla mnie dosyć przeciętny i pokazujący księży z jak najgorszej strony. Smarzowski Ameryki nie odkrył pokazując pedofilię i to że liczy się kasa. Większość przeciętnych Polaków o tym wie. Słaba rola Joanny Kulig, jak dla mnie była w tym filmie bezbarwna. Mieszanie do tego filmu Jana Pawła II tzn scena z podrabianiem podpisu naszego Papieża i później urywek w telewizji to skandal. Nasz Papież był świętym człowiekiem i nikt w najmniejszy sposób nie powinien go obrażać, bo dla mnie pokazanie go w tym filmie było obrazą.

justyna_winn

Hah, niby pod jakim względem Jan Paweł II jest święty? Zwykły człowiek i tyle.

ocenił(a) film na 4
0ri0n123

Pod jakim względem? Chyba nie wiesz ile ten człowiek zrobił dla naszej Ojczyzny i dla całego świata. Każdy powinien się od Niego uczyć i brać przykład.

ocenił(a) film na 4
0ri0n123

Szkoda czasu na bezsensowną dyskusję, skoro Ty nie wiesz kim był Jan Paweł II to ja nie będę Ci tego tłumaczyć.

justyna_winn

Wiem kim był JPII i wiem, jestem świadomy, jakie błędy popełnił w czasie swojego pontyfikatu. Więc, nie uważam go za świętego czy błogosławionego. Szczególnie, gdy nic nie zrobił w kwestii pedofilii w tej pełnej hipokryzji instytucji, zwanej Kościołem.

justyna_winn

Co JP II zrobił w kwestii pedofilii za swoich czasów? Nic. Pięknie zamiatał ją pod dywan. Poczytaj kochana tym co działo się w Stanach i w Europie w latach 70. a potem pisz o "świętości" tego człowieka.

ocenił(a) film na 7
justyna_winn

Taaa... jeśli świętość mierzyć stopniem tuszowania pedofilii, to był... arcyświęty!