z pozoru prosta komedyjka, jednak jesli przyjrzeć się dokładniejfilm ma
ukryte przesłanie, i to na czasie - chodzi o tempo zycia i wybory których
dokonujemy w życiu kierując się w głównej mierze kariera zawodową
oraz pieniedzmi... polecam.
Film ten mnie pozytywnie zaskoczył.
Myślałam, że to będzie zwykła pusta komedia, a tu jednak nie było tak.
Szczerze to powiem, że rozpłakałam sie jak Michael Newman umierał.
Zdałam sobie sprawę jakie życie jest krótkie i jak bardzo je sami sobie psujemy. Sami sobie szkodzimy. To jak żyjemy zależy od nas samych. Dopiero tuż przed śmiercią zdajemy sobie z tego sprawę, niestety wtedy jest już za późno...
ludzie!! na tym forum opinii szukaja glownie osoby ktore danego filmu nie ogladaly wiec po jaki czort piszecie ze on umarl?? pomyslcie troche przed napisaniem posta a nie psujecie ogladanie pozostalym
Jeśli nie widzisz różnicy między formą "umarł" a "umierał", to lepiej zamilcz, była scena pozornej śmierci i jeśli oglądałeś to nie wiem jakim cudem ją przeoczyłeś.
No faktycznie to przepraszam za wszystkie recenzje, za gazety z recenzjami za programy w tv które zdradzają o czym jest film, za stronę filmweb gdzie masz opis dokładny filmu, recenzje i opinie internautów i po prostu żałuj że nie żyjesz pod kloszem, bo tylko wówczas byś nie wiedział o co chodzi...a i przepraszam za znajomych którzy mówią o filmach.
tak ,na pewno. i ja ciebie tez ,ale stwierdzenie ,ze glowny bohater umiera w filmie (do tego komedii) + tam inne wypowiedzi zdradzaja mi fabule w 70-80%.czytam temat ,zeby zobaczyc ,czy film jest godny a tutaj ni z gruchy ni z pietruchy zakonczenie. fajnie.
Hmm no dobrze, ale zachęcam do obejrzenia filmu, a jeśli zrozumiałeś że umarł to tym bardziej zachęcam do obejrzenia ;-)
A zaczęliśmy mówić o śmierci bo to najlepsza scena z całego filmu ;-) więc wiesz to chyba normalne że omawia się najlepsze sceny i nie poznasz ją z naszych słów, musisz ją obejrzeć ;-) słowa to nie obraz. Pozdrawiam
no ,niech bedzie. udobruchales mnie. a skoro juz sie pogodzilismy ,to moge powiedziec ,ze jednak film obejrze :]. rowniez pozdrawiam
Cieszy mnie to, a więc czekam tutaj na Twoją opinię, pasuje tutaj powiedzenie: "O tym nie wystarczy słyszeć to trzeba zobaczyć!!" ;-)
Film jest jednym z najlepszych jakie widziałam. Tylko mnie trochę martwi, że tak niską ma ocenę ;/
pozdrówka wszystkim :))
świetny film, wciąga i w ogóle...
Jak dal mnie nie jest to może rewelacja na skale światową, ale ma to coś. :)
naprawdę wspaniałe kino co tu dużo mówić, restecp dla tego co wymyślił tą historię. to chyba pierwszy film gdzie przez pierwszą połowę jest komedią, a potem zamienia się w dramat, poprostu świetna sprawa, uważam że scena 'śmierci' jest piękna.
][ ([]) / ][ ([])
Scena śmierci piękna... Popłakałam się przy niej ;)
Dopiero środkowy palec wystawiony w kierunku męża przypomniał mi o tym, ze to komedia ;)
I ja dolaczam sie do superlatyw.
Polecam wszystkim, ktorzy jeszcze nie ogladali. Juz dawno nie ogladalem filmu, ktory by mnie rozbawil i szczerze wzruszyl jednoczesnie. Nawet mi sie lezka w oku zakrecila, nie do pomyslenia:)Sandler bardzo zyskal w moich oczach, wczesniej jakos nie palalem do niego szczegolna sympatia. Polecam.
Świetna komedia, z początku wydawało się że jest wszystko świetnie i zabawnie ale po czasie jaki mu upłynął zaczyna się koplikowac jego życie, te wszystkie zaskakujące sceny no niesamowity ten film, nie myślałem ze będę nawet płakać na tym, ale ciesze się że obejrzałem tą komedie i nie żałuje tego, Po prostu świetny film.