PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=146417}
6,5 201 tys. ocen
6,5 10 1 201103
5,5 24 krytyków
Klik: I robisz, co chcesz
powrót do forum filmu Klik: I robisz, co chcesz

Własnie, jest jedno duże ale. Odkąd główny bohater polożyl sie na łóżku w sklepie, oczywiste było dla mnie zakończenie. Jednak akcja od momentu położenia się do spodziewanego zakończenia nie była juz tak przewidywalna, za co bardzo chwalę scenarzystę. Jednak, jakże olbrzymie byłoby moje (pewnie nie tylko moje) zaskoczeniem, a także o ile bardziej dawałby do myslenia Click, gdyby nie kończył się tak przewidywalnym happy end'em.

ocenił(a) film na 8
sbevazzatore

dla mnie zakończenie właśnie nie było oczywiste. może po prostu nie skojarzyłam tego momentu. POza tym, moim zdaniem happy end był tu jak najbarsdziej na miejscu, gdyż film w zamyśle miał być komedią, a gdyby skończyło się przed pobudką, to byłoby zbyt dramatyczne. poza tym, chcieli pokazać, że w życiu dostajemy czasami drugą szanse, żeby zauważyć to, co tam naprawdę ważne...

ocenił(a) film na 10
Jas15

Zakonczenie IMO jest jak najbardziej odpowiednie. Carpe Diem!

ocenił(a) film na 7
Jas15

No właśnie, happy end był na miejscu. Ja jednak wolałbym, aby film nie skonczyl się w banalny sposob. Gdyby było inaczej to moim zdaniem bardziej skłaniałby do refleksji. Mówiłby, że należy ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Jednak to jest komedia (z morałem) i przyjemnie się kończy. Po prostu coraz bardziej cenię w filmach nieszablonowość (która występowała w click, ale mogłaby być w większych ilościach).
Reasumujac...
Film mi się podobał jednak przy zmianie zakończenia, moim skromnym zdaniem, byłby dużo lepszy i na pewno zapamiętałbym go na długo. Tak to jest tytuł jeden z wielu.