no właśnie coś mi się o uszy obiło. Ale kurde mega, bo przecież to jeden z największych rozchwytywanych zagranicznych kompozytorów! :)
Jeembo , Booooooże jak ja bym chciała żeby mi jakaś agencja zapłaciła za pisanie, że lubię muzykę Frediego :D Mogłabym wtedy pisać i pisać do upadłego :D Jak znasz kogoś kto mi za to zapłaci, to poleć :D
Przez 4 lata 1 wietnamski horror i pięć krótkometrażówek - i to jest "jeden z największych rozchwytywanych zagranicznych kompozytorów"? To co powiedzieć o Takich kompozytorach jak Zimmer, Williams czy Horner, piszących 2-3 ścieżki filmowe rocznie? A co z Polakami? Preisner, czy Lorenc, a może chociaż Kaczmarek? Miernoty?
no, ale właśnie Smith współpracował tutaj z Rydlundem (orkiestrator), który jest zaufanym cżłowiekiem Zimmera ;)
Jak na polskie kino, uważam, ze całkiem nieźle.
Potwierdzam, muzyka jest przepiękna! Bardzo bogata instrumentalizacja u nas rzadko spotykana! Od razu słychać, że pochodzi zza oceanu. Super film dla dzieci, młodzieży no i dla nas samych - budzą się piękne wspomnienia lat młodości, a przy tym wreszcie jest to komedia nie tylko z nazwy i do tego inteligentna! Szczerze polecam! Nie sugerujcie się trailerem ponieważ film jest nieporównywalnie lepszy!
Pozdrawiam
Najśmieszniejsze jest to, że ten facet tworzył muzykę do filmów z 1 głosem filmwebie. Rozpływają się nam nim, jakby był kimś na miarę Morricone albo Badalamentiego ;)