PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636845}

Klucz

Key
2011
4,0 353  oceny
4,0 10 1 353

Klucz
powrót do forum filmu Klucz

Film zaczyna się nawet nawet, jest klimat i powoli rozkręca się historia...... która niestety dalej jest
kompletnie bez sensu i nie wiadomo o czym jest ten film. Stracone 1,5 godziny życia.

seti1974

Dzisiaj obejrzałem. Mam dokładnie te same odczucia. Początek ok, ale im dalej tym gorzej - poważne luki w samej fabule, która jest zresztą nieco na siłę skonstruowana. Pomysł z kluczem z obrazu Bosha jest na tyle dobry, ze pozwalał na zrobienie dobrego i mocnego filmu, a tak dostaliśmy thriller w wersji 'light'. W którym, jak sam zauważyłeś, nie wiadomo w końcu o co chodzi. Zresztą nawet w finałowej scenie babka, która tak pożąda klucza, sama przyznaje, że nie wie po co on jej jest potrzebny. Ale się dowie ;)))

seti1974

To cofnij sobie film na podglądzie od końca do początku i wyłacz, moze wróci te 1,5 godziny życia?
A tak już całkiem poważnie to może nie straciłeś tego czasu, jak jesteś choć troszke inteligentny to się czegoś nauczyłeś i następnym razem nie wybierzesz do oglądania tak słabego filmu, czyli może być korzyść z obejrzenia tego dzieła :)

Artur7335

Jest korzyść. Szukając opinii przed obejżeniem tego czegoś, natknąłem się na klucz.. Do koszmaru. Wbrew tytułowi ten był świetny. Klucza nie warto ale klucz do koszmaru tak :-) ciekawostka :-)

seti1974

popieram! klucz do koszmaru jest super

seti1974

początek super, nawet prawie do połowy, akcja się rozkręcała. Było strasznie, nic się nie działo takiego ale było strasznie, po raz pierwszy od dłuższego czasu działał tak na mnie film, a w kółko horrory oglądam. A od połowy coraz bardziej bez sensu i na koniec kupa. Jakby dało się fragmenty części filmu to pierwsze 40 min: 7, reszta: 3

seti1974

True, zupełnie bez sensu, tak jakby niedokonczony, fabula sie fajnie rozkrecala, narobila smaka a potem wszystko zdechło