Znowu dałem się nabrać,wytrzymałem do 30 min ,nie da się opisać jak nisko są polscy aktorzy i reżyserzy,za takie coś powinien byc jakiś paragraf z grożbą więzienia.
Tutaj moja przestroga dla ludzi co cenią filmy, które maja jakiś sens,nie dajcie się nabrać jak ja :(
No ja tam nie wiem. Nie była to typowa komedia podczas której można ryczeć ze śmiechu, ale coś w sobie miała. A jeżeli chodzi o to więzienie to uważaj człowieku co Ty mówisz. Reżyserem Kołysanki jest Machulski!
Aha mam siedzieć cicho i zachwycać się Machulskim,śmieszne, niestety obniżył loty już prawdopodobnnie na zawsze ten reżyser,a szkoda bo gdyby urodził sie w kraju gdzie więcej się wymaga od filmowców mogłby pobić Polańskiego,a za ten film ma ode mnie wielkie ZERO
To już byłyby prawdziwe torutury gdybym się zmusił do oglądania w całości tego badziewia,już raz chciałem wytrzymać na "samotności w sieci" i nawet wytrzymałem ponad 35min. Dziękuje za taką rozrywkę,a prawo do oceniania mam zawsze nie zależnie czy obejrzałem cały film czy połowe
Prawo może i masz, ale twoja ocena może być nieadekwatna. To tak samo jak by oceniać urodę pięknej kobiety, tylko na podstawie wizerunku jej łokcia, tudzież ucha. Co do filmu, uważam że miał fajny klimacik, do tego dochodzą dobrzy aktorzy i fajna charakteryzacja. Aha i zapomniałbym o pięknych oczach Gosi Buczkowskiej :))
Wybacz ale zgodzę się z Armpower, po 19 tudzież 30 minutach akcja raczej nie posuwa się naprzód i film jest senny i nudny, aż do samego końca.
Mimo, że to jest film z wampirami, to jednak jest to najzwyklejszy obyczaj z życia wsi. Dziwne połączenie, ale jednak okazało się, że to możliwe. Kto szukał horroru albo komedii mógł się zawieść. Nie każdemu się spodoba. Dla mnie to było urocze ;) wampiry i wyroby regionalne? wampiry i opieka społeczna? I pytanie: zostać i brać zasiłek czy szukać szczęścia w mieście?
Muzyka wpada w ucho, a napisy na wejściu wręcz światowej klasy. Bałam się, że będzie znacznie gorzej :)
Zgadzam się z założycielem tematu...aczkolwiek zazdroszczę mu tego, że nie zobaczył "Kołysanki" w całości...ja to uczyniłem i czuję się skrzywdzony i to bardzo. Nie rozumiem kto wykłada pieniądze na robienie takich filmów (Jezu przecież to powinno być karalne!!! Dzieci głodują, psy marzną w schroniskach a ktoś wydaje gruba kasę na coś takiego), nie rozumiem kto daje temu filmowi ocenę 7 !!! Chyba nie widziałem gorszego filmu od tego...albo wyparłem ze świadomości, mam nadzieję, że o "Kołysance" zapomnę szybko. Proponuję nowy tytuł dla tego arcydzieła, coś w stylu: "Gwałt umysłu. Nie oglądaj! Uciekaj! Ratuj się! " Albo jakoś tak.
Moim zdaniem film jest bardzo udany! aktorzy świetnie zagrali- wielki ukłon w stronę pana Janusza Chabiora. Jak zawsze miłe zaskoczenie z muzyką Michała Lorenca, która idealnie pasuje do tego filmu.
Ogólnie film powalająco śmieszny nie jest, ale ciekawy, inny niż wszystkie i dlatego uważam, że należy obejrzeć go do końca, a następnie oceniać.
Zgadzam się, film ciekawy, aktorzy fajnie zagrali lecz nie tego się spodziewałam. Film nie jest dla wszystkich, jak ktoś chce się pośmiać to niech obejrzy inne polskie komedie takie jak Ciało czy Czas surferów, tutaj możemy podziwiać muzykę, kostiumy i grę aktorską - nic więcej. Często śmiałam się na siłę, daje 5/10