6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89649
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Jak można było wziąć się za realizację tak słabego scenariusza?
Nie ma intrygi, nie ma akcji, nie ma suspensu, nie jest śmiesznie, nie jest strasznie, nie ma bohatera, nie ma przesłania. Po co?
Tylko pomysł jest fajny, aż szkoda, że z tego wyszło takie nudziarstwo. Parę udanych dowcipów nie zmieni faktu, że dwa razy zdarzyło mi się przysnąć. Szkoda.

ocenił(a) film na 4
luna_32

Najgorsza była "Superprodukcja", ale Kołysanka wiele lepsza nie jest. Najlepsza pozostaje Seksmisja, dalej Vabank i Kiler.

krzychun

mi osobiście film się podobał, może nie jest on wybitny ale z pewnością lepszy od wszelakich komedii romantycznych

luna_32

Pewnie, że lepszy od całej masy polskich filmów, ale Machulski jest właściwie konkurencją sam dla siebie. Oczekiwania też są więc wyższe. Odkąd nie żyje Bareja nikt, oprócz Machulskiego, nie robi inteligentnych komedii, a przynajmniej nikomu nie wychodzi. Tym razem Mistrzowi też nie wyszło.

ocenił(a) film na 4
luna_32

Dokładnie, ale podobno to na poczatku mial byc serial wiec mozliwe ze dlatego fabuly praktycznie brak. A szkoda bo w sumie pomysl bardzo fajny.

ocenił(a) film na 10
andy1902

Nie zgodze sie z Wami! Kolysanka wg mnie to wielki krok na przod w polskim kinie- te teksty juz niedlugo zagoszcza w polskim slowniku slangu na stale, tak jak mialo to zdarzenie w przypadku Chlopaki nie placza. Typowa czarna komedia-taka jaka powinna byc: smieszna, nie do konca wyjasniona i jasna. Po co doszukiwac sie wielkich przeslan czy morałów?! To nie dramat wojenny zeby mial wzbudzac jakies reflekcje czy poruszac najwyzsze emocje. Ot, luzny smieszny film, do ktorego bedzie sie wracac po kilka, jesli nie kilkanascie razy, zeby sobie poprawic humor i sie troche rozerwac. Mysle, ze takie z grubsza plan mial Machulski przy produkcji i wg mnie udalo mu sie:)

kasiunia667i

Kasiunia! Nikt nie wymaga od Machula "wielkich przesłań i morałów" ani refleksji też. Ale tylko, żeby nie było nuuuuuuuuuuuuuuuudno

luna_32

zgadzam sie z załozycielem tematu

urson1

Zgadzam się najgorszy film Machulskiego. Idąc do kina oczekiwałem po Machulskim czegoś lepszego niestety się zawiodłem.

ocenił(a) film na 3
luna_32

Jak ja żałuję że tutaj nie zajrzałem przed wybraniem się na ten film.
Moja subiektywna opinia: film ani śmieszny ani straszny. W ogóle pytanie jakie mi się nasunęło, o co w tym filmie chodzi w ogóle? Nie ma usprawiedliwienia dla tego że ten film jest słaby. Stanowczo odradzam bo w kinie mamy obecnie dużo lepszych propozycji.
Choć są też ludzie którzy się tam świetnie bawili...

ocenił(a) film na 4
pikolak

Machulski niestety już się skończył. Po obejrzeniu "Ile waży koń trojański" obiecałem sobie, że więcej nie będę oglądał jego filmów. Czytając Wasze recenzję utwierdzam się w tym przkonaniu i nie mam zamiaru więcej oglądać jego gniotów!