6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89643
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Jak na polski film to b. dobry. W skali światowej dobry. Bałem się, że będzie to coś w rodzaju rodziny adamsów ale o dziwo nie było żadnych żałosnych scen ani dialogów, które miały być śmieszne a zamiast tego wywoływały zażenowanie. Bardzo fajne ujęcia kamery i gra aktorów. Podsumowując, film bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Polecam

taomaster

Widzę pojawiają się pierwsze komentarze dotyczące filmu. Zastanawiam się właśnie czy wybrać się na film w końcu reżyserii Machulskiego. Ale sądząc po zwiastunie i pierwszych pozytywnych komentarzach chyba warto będzie go oglądnąć. Cieszę sie że to nie kolejna rodzina Adamsów bo tego bym nie wytrzymał

lesnygaj

Ja już w kinie byłam i miałam przyjemność oglądać nowa produkcję Machulskiego. Jaka opinia? Zdecydowanie polecam! Bardzo przyjemna komedia, cała sala miała niezły ubaw. Myślę, że warto się wybrać, szczególnie w weekend jako dobry początek Saturday Night Fever;) Wprowadzi każdego w świetny nastrój...

Ja się jedynie obawiałam nie tego, że będzie to kolejna rodzina Adamsów a tego, że będzie to Straszny film w polskim wydaniu.

ocenił(a) film na 10
jaberwoocky

no i co? Jest to raczej rodzina adamsów, straszny film, czy po prostu Kołysanka :) Tak serio, budzi jakieś skojarzenia z tymi produkcjami czy nie?

tak przy okazji to jakim cudem już oglądałaś ten film, skoro przecież premiera jest dopiero na dniach? jakiś pokaz przedpremierowy czy co? :)

ocenił(a) film na 7
m_tech

Pokaz przedpremierowy. Wygrałem bilety właśnie z Filmweb-u ;] Nie jest to ani Rodzina adamsów po polsku, ani Straszny film, a "Kołysanka" to tylko z nazwy. Nie grozi zaśnięcie w kinie.

m_tech

Rodzinę Adamsów przypomina ale może tylko z plakatów. Strasznego filmu wcale nie przypomina. Kołysanka ma kompletnie inny humor niż te filmy, ale też zdecydowanie różni się od poprzednich komedii Machulskiego, chociażby ze względu na konwencję filmu i konstrukcję. Żarty są proste, wpadające w ucho i co najważniejsze zabawne:)

Pokaz przedpremierowy w Atlanticu.

ocenił(a) film na 10
taomaster

Bardzo interesujący, przyjemny film. Prawdziwa komedia! Ciekawe postacie, gra aktorska i humor super.
Polecam.