6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89643
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Bardzo chciałam obejrzeć ten film ze względu na Machulskiego, na obsadę i sam pomysł. Z
radością stwierdzam, że się nie zawiodłam. Trochę męczyły mnie sceny na komisariacie i te
w piwnicy czasem przynudzały. Za to w rodzinie wampirów świetnie skrojone postacie.
Charakteryzacja coś wspaniałego, muzyka oryginalna (mimo, że w recenzji jest wzmianka o
nawiązaniu do soundtracku "Piratów..." i tak mnie uwiodła). Czy dzieło sztuki? Pewnie nie.
Ale świetne odświeżenie w naszej rodowitej twórczości filmowej. Film intrygujący, zabawny i
przyjemny. Nawet nie wiem kiedy, a już się skończył. Scena jak grają na instrumentach jest
chyba moją ulubioną. W Polsce czegoś takiego jeszcze nie było, choć mogę się mylić.

choleryczna_melancholia

ja tez skusiłam się na film ze względu na nazwisko reżysera/ którego bardzo lubię /
Weszłam na forum, a tu film tak objechali, niektórzy suchej nitki na nim nie zostawili ;(
Milo ze komuś film spodobał się, podobnie jak mi.
Zgadzam się z Twoja wypowiedzią,
Szczególnie podkreślam trafność stwierdzenia
"Film intrygujący, zabawny i
przyjemny. Nawet nie wiem kiedy, a już się skończył. " Dokładnie TAK!

choleryczna_melancholia

Mi się również film spodobał, mimo minusów o których wspomniałeś. Prawdą jest, że nie jest to film dla każdego. Takie filmy trzeba lubić i rozumieć, a z tym drugim to jak wiadomo różnie u niektórych jest ;)