Wynudziłem się na tym filmie i jestem rozczarowany dlatego moja ocena taka, a nie inna. Jeżeli film nie ma dynamicznych zwrotów akcji i wartkiej akcji to oczekuję od niego, ze będzie miał ciekawą treść, a w przypadku komedii po prostu dobrych gagów. Tymczasem na tym filmie uśmiechnąłem się może pare razy.
Mimo wszystko cieszę się, że została podjęta próba nakręcenia czegoś nowego. Pamiętam jak kilka lat temu spróbowano w naszym kraju podjąć inny niepopularny u nas gatunek - horror. Chodzi mi o "Porę mroku". Słaby film i mnóstwo krytyki. Jak się później okazało, zniechęciło to twórców do dalszych prób popularyzowania tego gatunku.
W czasach nawału komedii romantycznych, takie próby są jednak potrzebne.
Jeżeli chodzi o "Kołysankę" to dobrze ze ten film powstał i mimo mojej niepochlebnej oceny cieszę się, że jest tak dobrze przyjęty. Może ośmieli to trochę polskich twórców do podejmowania nowych wyzwań, a nie taplaniu się w starych, oklepanych, masowych gniotach.
O co ci chodzi???Film był bardzo dobrze zrobiony,zagrabi itp,itd.....mi się bardzo podobał.Był w takim bardziej polskim stylu niż te ostatnie komedie,typu Ciacho czy randka w ciemno.
To ty chyba na innym filmie byłeś.Ja byłem z dziewczyną i było śmiesznie i oryginalnie za razem.Może ten film przełamie passę żenujących komedii romantycznych ,które nie są ani śmieszne ani romantyczne.Film jest zdecydowanie udany!
Zgadzam się całkowicie. Na filmie się zawiodłam (co z tego, że pomysł na wampiry świetny, skoro pomysłu na fabułę brak), ale mimo to jest on powiewem świeżości i mam nadzieję, że pociągnie za sobą kolejne, lepsze. Ta komedioromantyczna hegemonia musi się wreszcie skończyć.
Ja się na tym filmie uśmiałam do łez, więc nie rozumiem skąd ta krytyka.
Nie bawią mnie gagi z kategorii: ktoś kogoś kopnął, ten się przewrócił, coś
tam potrącił i jest super śmiesznie, a w takie obfituje większość komedii.
Z moich obserwacji wynika jednak, że często tylko takie są w stanie
rozbawić współczesnych miłośników kina ;/ W kinie bywam naprawdę często i
oglądam właściwie wszystko, przy czym w większości przypadków jestem
rozczarowana - tu na szczęście jest inaczej.
Obsada aktorska, teksty i muzyka są świetne. U mnie 9/10.