6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89654
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Familijna komedia, którą ogląda się nawet miło się ogląda, czasami nawet można się uśmiechnąć. Nazwana "Czarną Komedią" tylko z powodu motywu przewodniego. Gdy dowiedziałem się, że ten film rzekomo określany jest mianem CZARNEJ komedii, uświadomiłem sobie, że w życiu jeszcze nie oglądałem polskiego horroru, czy thrillera. Mógłby ktoś polecić ? Z góry dziękuje.

ocenił(a) film na 5
buszuu

Polecam "Dla Ciebie i ognia" całkiem interesujący polski niezależny thriller satanistyczny. Aktorstwo momentami nie najwyższych lotów ale jako całość się broni.

Co do "Kołysanki" to zgadzam się że nienajgorsza familijna produkcja zwłaszcza że ostatnio w ramach naszej rodzimej produkcji powstają głównie kalki marnych amerykańskich komedyjek.Podstawowym plusem jest to że Makarewiczowie są wyraźnie polską odmianą wampirów(chyba nawet pierwszą w historii naszej kinematografii) bez naleciałości zachodnich. Przywiązani do tradycji, rozmnarzają się po bożemu i żyją w trzypokoleniowej wielodzietnej rodzinie. Nie boją się słońca ni krzyża, za to starości, utraty dochodów i kryzysu. Słowem głowny pomysł był dobry szkoda tylko że Machulskiemu zabrakło weny na jakąś ciekawą fabułę dla swoich postaci.