6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89643
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Rozumiem że film może się nie podobać. Że aktorzy źle dobrani i dodatkowo do du.. grają.
I tak dalej i tym podobne. Wszystko zniosę. Ale jeśli ktoś daje temu filmowi ocenę 1/10 to ja tu czegoś nie rozumiem.
No bo jeśli ten film to totalne dno i klapa, to jaką ocenę ten sam ktoś dał takim np. "dziełom" równie znanego polskiego reżysera: "Gulczas, a jak myślisz?" i "Yyyreek!!! Kosmiczna nominacja".
Zdaję sobie sprawę że "Kołysanka " to żadne arcydzieło. Ale jest chyba jakaś różnica (dla mnie kosmiczna !!!!!!!!!!!). między filmem Machulskiego a obydwoma filmami Gruzy.
Osobiście oceniam polskie filmy trochę inaczej niż zagraniczne. Czasem jestem bardziej a czasem może mniej krytyczny ale zawsze porównuję je do wcześniejszych produkcji. No ale nawet na tle nie tak dawno nakręconych "dzieł" jak np. "Ciacho", "Złoty środek" film wypada co najmniej przyzwoicie.
Tak więc moi drodzy jak już oceniacie to róbcie to sprawiedliwie i z głową.

speedy179

w ocenianiu filmów nie ma sprawiedliwości, są tylko gusta i guściki, a jeśli ktoś woli Gulczasów to już jego problem, nie warto zawracać tym sobie głowy ;)

ocenił(a) film na 4
speedy179

niestety, jak idiotka_3 rzekła: nie da się wszystkiego sprawiedliwie osądzić, gdy w grę wchodzą osobiste odczucia, często się łapię, że moje oceny trochę nie współgrają z ocenami innych filmów - ale filmy ogląda się w rozciągłości całego życia - oceny pewnie po paru latach się zdezaktualizują - przynajmniej w niektórych przypadkach - tak już jest...
Ale popieram, że 1/10 należy się głównie gulczasom - ja dodaje jeszcze do tego pakiet telenowel...

ocenił(a) film na 1
Ciepiel

Ja z czystym sumieniem dałem 1/10 bo jedyne moje oczekiwania co do tego filmu to trochę się pośmiać. Śmiechu dał mi ten film zero, nic. Nie zaśmiałem się z kumplem ani razu . Machulski dał mi po prostu z gołej dupy w pysk. Żart ze stringami to po prostu żenada nad żenady. W związku z tym, że film nie spełnił w żadnym stopniu moich komediowych potrzeb dałem 1/10.