6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89643
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Nie rozumiem jak ktoś mógł się na tym filmie nudzić. Niesamowity klimat.
Żarty na poziomie co dla polskiej komedii w ostatnim czasie to rzadkość.
Jeśli ktoś oczekuje krwawej jatki z wampirami lub komedii z niekończącymi
się gagami to się rozczaruje. Ten film to inteligentna komedia zrobiona na
prawdę po mistrzowsku. Świetne zdjęcia muzyka i pomysł! Dziękuję Panie
Machulski

ocenił(a) film na 4
Stefciu

Zdjęcia, muzyka, pomysł i klimat rzeczywiście świetne. Ale zabrakło mi "filmu" w tym filmie. Scenariusz wygląda jakby był pisany pod serial. Brak ciągu fabularnego i konkretów. Co do gagów to oczywiście, że nie każda komedia to "scary movie" (i dobrze) czy chociażby "chłopaki nie płaczą" lub "kiler". Jednak nawet "Ile waży koń trojański" bardziej przypadł mi do gustu pod tym względem. Tam też brak bylo wulgaryzmów, a humor nie walił w oczy ze wszystkich stron. Mimo to częściej miałem okazję się uśmiechnąć, a sama akcja filmu również była ciekawsza.

ocenił(a) film na 9
gitman

Zgadzam się z Tobą. Tylko chyba nie wiedziałeś,że scenariusz początkowo był przygotowany właśnie do serialu , tylko,że budżetu pan Machulski nie uzyskał ( przynajmniej z tego co mi wiadomo). Pozdrawiam serdecznie.

ocenił(a) film na 10
Stefciu

Inteligentna na pewno, to cecha filmów MAchulskiego.
Gangów, przynajmniej humanoidalnych nie ma, też plus :)
A co najważniejsze, ścieżka dźwiękowa genialna! Oby tak dalej

ocenił(a) film na 8
Stefciu

Świetny film i muzyka. Większość filmów Machulskiego to inteligentne komedie. Trafiło reżyserowi - artyście parę wpadek, ale każdemu się może trafić. Fajny film bez wulgaryzmów.

Stefciu

Mi też się podobał.W sumie to nie jestem zaskoczona bo filmy Machulskiego w większości są dobre.Muzyka w tym filmie jest niezła oraz rola wampira grana przez Więckiewicza jest świetna.

Stefciu

Mi też sie podobał!Bylem w kinie i nie żałuje pośmiałem sie trochę i miło sppędziłem 2 godziny. Film dobry nienaśladujący ostatnich kiepskich filmów jak Ciacho czy Randka w ciemno!!

lesnygaj

nie bardzo rozumiem, gdzie tam były teksty do śmiania się poza tym jak ksiądz uciekał i go na drodze złapali "lecz się człowieku, by w nocy na czarno biegać..."
Ale reszta, to mnie osobiście się oczy kleiły... Pozdrawiam