6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89643
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Odradzam

ocenił(a) film na 1

Jeżeli ten film miał być śmieszny to trochę nie wyszło, jeżeli miał być straszny to tym
bardziej, jeżeli miał w jakiś sposób przypominać rodzinę Addamsów to już kompletna klapa.
Według mnie film to jedno wielkie nie porozumienie, jaki on ma sens ? Polskie kino w
ostatnich latach to katastrofa.

1/10 Szkoda czasu
Taka jest moja ocena i moje zdanie na temat filmu - ktoś może mieć inne!
Dodam jeszcze tylko, że po raz pierwszy piszę komentarz do filmu, po obejrzeniu tej produkcji po prostu nie mogłem się powstrzymać!

ocenił(a) film na 7
Tracer92

co do słabej śmieszności i straszności tego filmu to zgadzam się. Choć nie uważam że ten film to kompletna klapa. Moim zdaniem to stwierdzenie akurat jest przesadzone. Według mnie bardzo dobrze był zrobiony ten film pod względem oprawy graficznej. I obsada też nie była najgorsza.
Dobrze, że dodałeś że 'ktoś może mieć inne zdanie' bo nie dla wszystkich jest to oczywiste ;)

Tracer92

POLECAM!
dla zachowania zdrowej równowagi, ja POLECAM ten film.
Całość obejrzałam, niezłe się bawiłam. Film z dobra obsada, dobra muzyka, wbrew temu co piszesz SA ŚMIESZNE SCENY. Calikiem dobre kino.

Mala_29

przypominam,że ten film należy do gatunku ' czarna komedia' czyli kilkoma prawami się kieruje ; ). Oczywiście mógł się nie podobać, ale nie zapominajmy o tym ważnym fakcie jak gatunek : P

xoxo_olcia

Tak jak Mala_29 film polecam : )

ocenił(a) film na 7
xoxo_olcia

Tu się zgadzam. Nie porównujmy czarnej komedii do jakiejkolwiek innej. Być może, żeby taki film się spodobał trzeba mieć specyficzne poczucie humoru. Mnie osobiście rozbawił. Bardzo przyjemnie się oglądało. Nie jest to kino amerykańskie, zacznijmy oceniać polskie filmy ma miarę naszych możliwości i doceńmy, że jest naprawdę interesujące.
Chabiorowi się trafiła rewelacyjna rola i równie rewelacyjnie ją zagrał. Gdyby nawet wystąpił sam, to film byłby godny polecenia. Był rewelacyjny! Reszta obsady też bardzo dobra; spodobała mi się Buczkowaska. Świetne kostiumy i charakteryzacja, genialna muzyka, wisienka na torcie dla całego dzieła.
Polecam najserdeczniej.

ocenił(a) film na 1
megee

Na miarę naszych możliwości ? Co ty przez to rozumiesz? Czarna komedia czy po prostu komedia nie potrzebuje dużych nakładów pieniędzy a całej reszty mamy w Polsce pod dostatkiem czy to speców technicznych, aktorów itd. A podejście typu "jak na nasz kraj to dobre" doprowadza właśnie do tolerowania takich badziewi bo uważa się, że na więcej nie zasługujemy. Cały czas widzę usprawiedliwianie i wysysanie argumentów z palca jak to, że to przynajmniej nie komedia romantyczna. Cała cudowności tego filmu polega na tym, że jest to czarna komedia. Inność gatunkowa w żaden sposób nie sprawia, że film jest dobry może 100 lat temu by to przeszło. NUDA

ocenił(a) film na 7
Tracer92

hm, 1/10 to chyba zbyt surowa ocena, zważając choćby obsadę i ładne zdjęcia.
kompletna katastrofa to te komedyjki romantyczne (nie wszystkie, bo zdarzają się niezłe), popularne ostatnimi czasy, najlepiej się sprzedające, nie oszukujmy się.
no i machulski jest jednym z lepszych polskich reżyserów.

ocenił(a) film na 1
majek69

Może i zbyt surowa ale film oceniałem zaraz po jego obejrzeniu, zawsze staram się jak najszybciej oceniać filmy tak, aby nie kierować się czyimiś komentarzami, recenzjami itp. Lubie polskie kino ale ten tytuł strasznie mnie zraził, zresztą ostatnio mam wrażenie, że Polacy zapomnieli jak robić dobre filmy, a jest ich nie mało.

Tracer92

Film nie miał być straszny. Miał być śmieszny i to na swój sposób. Czarna komedia to specyficzny gatunek (polecam obejrzeć "Śmierć na pogrzebie :) ). Mi się podobają takie filmy i faktycznie, trochę za mało tego czarnego humoru, ale pomimo tego film jak najbardziej POLECAM!

ocenił(a) film na 1
kasprzakus

Oglądałem "Śmierć na pogrzebie" - i proszę nie porównujmy tych tytułów, "Kołysanka" do pięt nie dorasta temu filmowi. Tak jak napisałem każdy może mieć własne zdanie na temat filmu, ja mam takie a nie inne.

ocenił(a) film na 4
Tracer92

zgadzam się. Poza dobrą nutą i ciekawym make-upem aktorów nie było tam nic ciekawego ani też ni to śmiesznego ni to strasznego. Smierć na pogrzebie - bez porównania do Kołysanki. Zdecydowanie polecam raczej tą zagraniczną produkcję.

Chociaż jak na polskie kino to miło, że ktoś uderzył w inny gatunek w końcu. No ale jak zwykle wyszło jak wyszło.

ocenił(a) film na 8
papapa

Uważam, że ten film zasługuje na obejrzenie. Dawno nie oglądałam tak śmiesznej komedii polskiej (bo w takich kategoriach to rozważamy) i naprawdę polecam każdemu kto ma ochotę na poprawę humoru.

ocenił(a) film na 1
kasiulek844

Tak z ciekawości... co cię tak w tym filmie rozśmieszyło?

ocenił(a) film na 3
kasiulek844

Za cenę biletu do kina można kupić tzw. flaszkę i poprawić sobie humor znacznie lepiej.

pi_kawka

o zesz kurcze,,, Twoja wypowiedz powaliła mnie na maxa ;)

ocenił(a) film na 5
Tracer92

zgadzam się, stracony czas