6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89649
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

Film jest super!!! Zresztą jak każdy film tego reżysera:) Już dawno się tak nie uśmiałam na polskim filmie:):)

olunia85

zgadzam się, bardzo fajna i zdrowa komedia. Szczerze wątpiłem w ten film, ale zaskoczył swoją lekkością i swojskością.

ocenił(a) film na 7
vasil_zajcev

Mi też bardzo podobał się ten film ale w przeciwieństwie do przedmówców nie uśmiałam się, cóż, może to kwestia poczucia humoru. Ale w ogóle się nie nudziła, świetnie zrealizowany i opowiedziany, rewelacyjne zdjęcia i muzyka i równie dobra gra aktorska (o dziwo również dzieci). Polecam na lightowy wieczór

ocenił(a) film na 9
olunia85

Nie zaliczyłbym tego filmu do czarnej komedii, bo mało było elementów do śmiechu. Jednakże film jest rewelacyjny, pomysł, klimat niesamowity, gra aktorska, efekty specjalne majstersztyk. Zawsze kochałem Juliusza Machulskiego za to co robi i będę dalej go kochał. na pewno kiedyś jeszcze raz sobie ten film obejrzę. Polecam go każdemu, zresztą film jest dla każdego :)

ocenił(a) film na 7
elevator220

Na początku film mi się dłużył ale potem akcja zaczęła się rozkręcać. Wyszłam z kina nie mogąc powstrzymać się śmiać gdy przy napisach końcowych powtórzyli jaki dobroczynny wpływ ma ksiądz na najmłodsze wampirzątko :D Polecam ze szklaneczką soku pomidorowego :]

ocenił(a) film na 7
olunia85

Dobra komedia. W sam raz na wieczorny weekendowy seans ;) Dla mnie fenomenalny Więckiewicz - ta "upiorna" mina!!

olunia85

Również się zgodzę;) film naprawdę świetny, z bardzo dobrą obsadą i fantastyczną muzyką Michała Lorenca!!!

katja_fw

zgadzam się z poprzednikami, komedia lekka spokojna, bez arogancji i fekalnych zjawisk, ciepła i ogląda się dobrze, świetni aktorzy i ich gra , myślę że sporo scen wyszło w praniu, czy śmieszne???? dla mnie owszem kilka scen i tekstów rewelacyjnych, film nakręcony bez pościgów, strzelanin, wybuchów w prostej i domowej scenerii, czasem odniosłem wrażenie że klimat lekko Burtonowski, mi się podobał, tym bardziej że ostatni Koń Trojański był słaby, tu Machulski zdecydowanie odrobił straty

ocenił(a) film na 7
katja_fw

O tak!! Michał Lorenc i jego muzyka...mmmm... balsam dla uszu. Zawsze gdy muzyka w polskim filmie do mnie trafia to okazuje się, że to jego kompozycje - zdecydowanie mój ulubiony polski kompozytor muzyki filmowej ;)

ocenił(a) film na 7
miszmisz

popieram przedmówce rewelacyjna muzyka Lorenca w tym filmie aż nie mogłem wyjść z wrażenia jak grali całą rodzinką tą melodie:)

ocenił(a) film na 7
olunia85

i ja również zgadzam się z 'przedpiściami' - fajna komedia, świetna obsada i muzyka; końcówka rewelacyjna :)

ocenił(a) film na 9
olunia85

Polecam - tylko trzeba trochę yntelekt wytężyć :)