Gdy wyszedł ten film i zobaczyłem jego ramówkę to od razu pomyslałem że jest to jakaś kolejna polska denna produkcja ale tym czasem pozory mylą jesli by popatrzec na dzisiejsze polskie produkcje to jest to naprawde świetny film przy którym napewno sie nie zasnie w szczegolnosci z powodu muzyki jaka została nagrana do tego filmu. Moim zdaniem połączeniu filmu z tą muzyką dorównuje "największym" hoollywoodzkim produkcjom. Ale mam jedno małe ale film mógłby być delikatnie "podrasowany" jeszcze kilkoma dobrymi polskimi aktorami. Ale i tak moim zdaniem jest to jeden z najlepszych o ile nie najlepszy film ostatnich lat w polskiej kinematografii.
Mnie ten film ani nie śmieszy ani nie straszy. Jak dla mnie jest nudny i gdybym nie wiedział ze to Machulski to napisał bym ze to kolejna polska chała.
I 3/4 użytkowników na filmwebie to takie właśnie narzekające i jęczące frustraty...
Ja uważam, że ten film jest świetny. Bo teraz to filmy Polskie są dobijająco głupie i nudne (nie wszystkie, ale większość), a ten jest po prostu świetny. Muzyka też mi się podobała.
Nareszcie nasi zrobili coś co jest inne niż te gnioty pseudo komediowe. Machulski mógł z tego filmu wyciągnąć trochę więcej przez pokazanie scen bardziej drastycznych nawiązując do Draculi. Ale i tak śmiało można stwierdzić, że jest to chyba najlepsza polska komedia w ostatnim czasie.