6,4 90 tys. ocen
6,4 10 1 89649
6,3 25 krytyków
Kołysanka
powrót do forum filmu Kołysanka

dla mnie 3/10

ocenił(a) film na 3

jakis dziwny ten film zgubiony jest gdzies sens tego filmu np.wampiry za dnia!!!!! to mnie najbardziej zirytowalo

ocenił(a) film na 7
wujo1590

Co ma dzień do tego? Charakteryzacja i aktorstwo bardzo dobre, i dobrze że nie został zerżnięty z zagranicznych filmów tego typu. To jest komedia a nie horror.

ocenił(a) film na 3
konridek

moze i masz racje ale jako komedja ten film jakos mi nie przypadl zabardzo do gustu ale dzieki za odpowiedz na moj temat na forum :)

ocenił(a) film na 7
wujo1590

Dokładnie Konridek ;) Poza tym Panie wujo1590 cóż to za niedopatrzenie!? Księżyc w nowiu ocenił Pan na 8 a przecież z tego co pamiętam jeszcze z 1 części wampiry chadzały sobie do szkoły i to w biały dzień <olaboga>. Po drugie traktuje pan wampiry jako istoty, które rzeczywiście istnieją, a nie jako ludzką imaginację czy to w książkach czy filmach. Zmyśleni bohaterzy toteż mają to do siebie, iż są dosyć "elastyczni" w zależności od koncepcji autora. No chyba, że wierzy Pan w ich istnienie i posiada pan wiedzę na ich temat ;) Jak dla mnie to żaden argument, żeby ocenić go aż na 3. Dobrze, że przynajmniej do ulubionych trafił. Ot jest i pocieszenie. ;)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
Ilusia_

no to widze za ladny pocisk dostalem :)myslalem ze jakies standardy w filmie zostana zachowane jezeli chodzi o bladych i zimnych kolegow .Ogolnie film mi sie nie spodobal a w ksiezycu w nowu fabula mi sie podobala mimo ze wampirzatka swiecily sie jak choinka gdy wyszly na slonce ;p D

ocenił(a) film na 7
wujo1590

Skoro się nie spodobał Panie wujo1590 to proszę o większą garść argumentów przeciw. ;) Może się Pan ze mną nie zgodzi, ale z pierwszej wiadomości wynika, iż właśnie te niezachowane standardy wpłynęły na Pańską opinię i notę. Swoją drogą czy to nie piękne w filmie, że łamie się pewne standardy i schematy?
Pozdrawiam jak zwykle ;)
Ps. Czy to zdjęcie w Pana profilu to przypadkiem jeden z bohaterów "Pana od muzyki"?
Ps vol.2 Czy 3 to nie za mało na serduszko?
Ps vol.3 Pocisk to chyba z tych najmniejszych kalibrów :) Hmm.. może nawet ślepy nabój dla zwrócenia uwagi ;) Mam nadzieję, że nie uraziłam ;)

ocenił(a) film na 3
Ilusia_

tu sie zgodze na poczatku jak zobaczylem w zmierzchu ze wampirki si sie swieca to mnie odtracilo troche ale cala otoczka tego filmu nie byla az tak zla .Moze jestem nie sprawiedliwy ale saga zmierzch jakos inaczej na mnie wplynela tak pozytywnie bardziej taki mam gust nic nie poradze :) ;p a zdjecie na profilu to zaden aktor tylko moja osoba :) serduszka daje wszystkim filma ktore obejrzalem :) pocisk to byl taki slepak dobrze jest czasami uslyszec opinnie kogos innego nie koniecznie zgodna z nasza :)

ocenił(a) film na 7
wujo1590

Ps vol.4 ;P Skoro skanduje Pan: "wampiry za dnia!!!!!" w temacie "Kołysanki" to czy Księżycowi w nowiu nie powinno się też dostać? Mimo, iż fabuła dobra? To "ogromna" niesprawiedliwość z Pana strony, jak i nie nutka hipokryzji. ;)

ocenił(a) film na 4
wujo1590

ode mnie 3/10 zasmialem sie 2x film fabularnie mnie nie wciagnal... smieszny poza 2 scenami tez raczej nie byl. Gra aktorska... heh to zalezy od postaci. Ogolnie przeszedlem obok filmu a 3 jedynie za muzyke.

rokidu93

podobała mi się ta kołysanka (muzyka :)) którą grali. Jeśli chodzi o wrażenia z filmu, był ok, w paru momentach naprawdę śmieszny, a najbardziej podobały mi się postaci Dziadka i Ministranta :D :)

ocenił(a) film na 7
wujo1590

No cóż, dla mnie zombiaki biegające niczym Usain Bolt, też są irytujące :) Ale z drugiej strony kto powiedział że wampiry nie lubią się opalać , świat idzie do przodu, ludzie się zmieniają, więc nie odbierajmy tego postaciom mitycznym. ;) Filmy był, spoko.

ocenił(a) film na 7
wujo1590

Film całkiem spoko. Miły dla oka ( charakteryzacja, kostiumy, piękne drewniane chałupy na polskiej wsi) i raczej zabawny, ja się ubawiłem. Powiem więcej, oglądałem ten film z osobą która nienawidzi polskiego kina i na początku strasznie kręciła nosem, ale po obejrzeniu też oceniła film za całkiem udany. Oczywiście jednogłośnie za mega gwiazde filmu uznaliśmy Dziadzie Makarewicza :)
JA daje filmowi 7/10

ocenił(a) film na 7
wujo1590

Ja jestem ogolnie zle nastawiony do polskich filmow i jakos sie zmusilem aby go obejrzec, no ale bylo warto :) Muzyka w filmie wymiata xD Gra, hm tez moze byc =] Tak w ogole to sie wkrecilem w ten film i mnie nawet zaciekawil =] Wiec jak na polski film to ten film jest naprawde rewelacyjny xD Szczegolnie ze w tym filmie bylo pokazane cos zupelnie innego niz w filmach prod USA. Jednak czegos mi w tym filmie brakowalo, poza tym ze nie byl az tak smieszny jak na czarna komedie. Ja daje jemu 7/10 =]