Bardzo słaby horror o zagmatwanej fabule słabej grze aktorskiej aktora który grał Harrego Pottera.Film nie przeraża tylko nudzi.Plus tego filmu przepiękne zdjęcia ukazujące piękno Wielkiej Brytanii.
Nie zgodzę się film ma 6/10 bo ma napięcie i potencjał jak zwykle zakończenie spaprane. Harry Potter dzielnie walczył z duchami - aż tak mocno że mało realistyczna była ta jego odwaga :)
Bardzo klimatyczny horror, z ciekawą fabułą, bez nadmiaru kiczowatych efektów jak to bywa w horrorach. Świetna scenografia, mądre zakonczenie historii oraz dobra gra Radcliffa.
"jak zwykle zakończenie spaprane"
No nie wiem, czy jak zwykle, bo zakończenie jest dość oryginalne, zaskakujące... na pewno nie powiedziałbym, że spaprane.
Akurat w 1cz. Zmierzchu klimat jest fajny, ale ten w Kobiecie w czerni jest genialny, taki duszący, niespokojny i już dzięki niemu czuje się może nie strach, ale na pewno niepokój.
Zgodzę się z wami scenografia i klimat genialny. Ale według mnie gra aktorska Radcliffa mnie nie przekonała, fabuła również. Nie które sceny z kobieta w czerni fajne nie które tragiczne. Koncówka filmu fatalna. Pozdrawiam
Od Radcliffa nie można było wiele wymagać w tym filmie, bo to pierwsza znacząca rola (pomijając teatralne) po Potterze, przecież zdaje sobie sprawe jakie sa wobec niego oczekiwania, że pokaże coś innego, inne oblicze itd. Nie można mówić ze zagrał świetnie, ale też nie że zle. Zobaczymy jak dalej potoczy się jego kariera ;)
Dlaczego uważasz, że koncówka fatalna? Ja również z reguły wole happy endy we filmach ale w tym przypadku taki finał mi odpowiada, on tęsknił za zmarłą żoną i gdy zorientował się że oboje z synem nie żyją i ukochana wyszła po nich to się ucieszył, w sumie poniekąd i takie zakonczenie można uznac poniekąd za szczęśliwe.
Zgadzam sie! Jestem swiezo po seansie i tylko jednego nie moge skumac...dlaczego "kobieta w czerni" wziela sie za jego syna w koncowce???
Tak to już jest z takimi aktorami, dal mnie zawsze będzie harrym poterem, słaby aktor który wybił się na słabym filmie i tak zostanie podobnie sytuacja tyczy się "aktorów" grających w zmierzchu czy innym chłamie.
Dalam ta sama ocene. Uwielbiam ogladac horrory, chociaz strasznie sie ich boje :) . No a na tym filmie - zasnelam.
Ja nie zasnąłem, ale do końca spoglądałem na zegarek ile jeszcze zostało. :) Film nudny i dodatkowo irytujący jumperami.
trudno wysiedziec na filmie? PROBLEM Z PROSTATĄ/ZWIERACZEM WYLECZY CI UROLOG/PROKTOLOG.
wracaj do macania kur. filmoznawcy z ciebie nie bedzie.. . ps. zupa ci sie przypala.
Jak dla mnie film dobry, ale nie powalający. Bardzo fajny klimat i scenografia oczywiście :). Końcówka mi się nie podobała.
"Bardzo słaby horror o zagmatwanej fabule słabej grze aktorskiej aktora który grał Harrego Pottera"
Proponuję wrócić do Harrego Portiera... skoro fabuła w tym filmie jest zbyt zagmatwana... hehe;) Proszę dobierać filmy zgodnie z kategorią wiekową, a nie pisać takie brednie na forum:)
Słaba gra aktorska... krytyk się znalazł:)