PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

7/10

ocenił(a) film na 7

Ciekawy film, inaczej zrobiony niż masówka horrorów które teraz powstają. fajnie się ogląda, ciekawie się rozwija, ma swój styl. Zdecydowanie warty polecenia. Dobrze dobrana muzyka.

ocenił(a) film na 6
Sprite_87

Racja, miła odmiana od dominującej w gatunku sztampy. Sympatyczny i klimatyczny staromodny horror z naciskiem na postacie. Nienajgorszy Daniel Radcliffe. Straszy bardziej atmosferą i dźwiękiem niż poszczególnymi scenami.

ocenił(a) film na 7
yossarian1

Dokładnie, dla mnie film był przyjemny ale moja młoda tuliła się na każdy dźwięk, lub jak zobaczyła babę gdzieś z boku. Co jest ciekawe bo zanim ja zajarzyłem, że coś tam się ruszało ona już mi ściskała ramie, że czułem brak dopływu krwi ;-)

ocenił(a) film na 6
Sprite_87

Racja, nie muszą latać flaki, żeby był dobry horror z klimatem :) Tez daje 7/10.

ocenił(a) film na 7
xaphon

Wszyscy twórcy nastawili się teraz na flaki a tutaj okazuje się, że można zrobić dobry horror bez tego. Chociaż tez lubię pooglądać horror z flakami ale niech to nie będzie monotonny psychol. Coś oryginalniejszego by się przydało.

ocenił(a) film na 6
Sprite_87

Chcesz coś innego? Obejrzyj American Psycho z Christianem Bale'em - mocno zwariowana historia o seryjnym zabójcy generacji yuppie.

ocenił(a) film na 7
Sprite_87

Świetny, atmosferyczny horror. Kilka scen spowodowało, że mi serce do gardła podskoczyło. W starym, dobrym stylu i trochę oklepanymi motywami, ale straszy skutecznie. Podobał mi się Harry Potter w nowym wcieleniu. widać, że chłopak ma przyszłość przed sobą.

ocenił(a) film na 7
Pawel_Gosia

Dobrze zrobione napięcie tymi scenami

Sprite_87

Sceny i do tego przyprawione wspaniałym dźwiękiem brrrrr parę razy sobie nieźle podskoczyłam a serca szukałam u kardiologa

ocenił(a) film na 7
ATTAGA08

Ciekawie zrobiony film w którym można się przestraszyć. Nie jest to typowy horror jak robione teraz masówki w których najważniejsze jest żeby zaszokować ogromną ilością krwi i flaków. Zresztą mam wrażenie, że obecnie horrory mają obrzydzić a nie przestraszyć.

Sprite_87

Film trzyma w napięciu. I muszę powiedziec, że sukcesem filmu jest też to, że oglądając go nie widziałam w głównym bohaterze Harrego Pottera:) Czyli po takiej roli można jeszcze zagrac coś innego;)