PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Warunki : CIEMNA NOC, HORROR , SAM W POKOJU. Te warunki sprawiają, że kazdy horror może nas mocno przestraszyć. Ale "Kobieta w czerni" to film, przy którym noc jest zbędną rzeczą do przestraszenia się. Widziałem w niektórych postach oceny dosyć słabe. Wg. niektórych film był słaby dlatego np. że znany z roli Harry`ego Potter`a , Daniel Radcliffe chodzi przez cały film z tą samą miną, podczas gdy koło niego stoi na czarno ubrana zjawa. Innym przeszkadzało to, że film pomimo tego, że jest nowy i gra w nim dobry aktor, napełnia się on starymi klasycznymi rzeczami które występują w wielu horrorach. Chodzi tu mniej więcej o stukania, pukania, paranormalne rzeczy, zabawki zaczynają śpiewać piosenki i grać, a wyskakujące mordy zaczynają wyskakiwać. Wg. mnie film był jednak dobry. Ogólnie najlepiej wspominam końcówkę, w której Daniel stara się uratować swojego synka, lecz skończyło się na tym że razem z nim zginął. Z resztą, ... i tak prędzej czy później popełniłby samobójstwo, w końcu zginęła mu żona i syn. Przynajmniej dołączył do żony. Ogólnie oglądając go w nocy, samemu, ,mocno się bałem i nawet chciałem wyłączyć w połowie ale wytrzymałem presje ;p Kończąc daje 9/10

użytkownik usunięty

Zgadzam się z Tobą, film oglądałam sama w nocy z buzią przed monitorem i słuchawkami na głowie, gdy wyskakiwały te ''gęby'' i gdy coś się działo to ciary mnie po plecach przechodziły, momentami musiałam zamknąć oczy. Nie wiem co ludziom nie pasuje w tym filmie, pewnie oglądali go urywkami po południu. :p A co do końcówki to byłam zdziwiona i poruszona, było mi ich żal, że zginęli ale, cieszyłam się, że spotkali swoją mamę/żonę i odeszli razem. :)

użytkownik usunięty

Racja z jednej strony dobrze, że zginęli bo mogli sie spotkać z mamą/żoną. :]

ocenił(a) film na 7

Jeden z najbardziej klimatycznych horrorów jakie widziałam. I do tego XIX-wieczna Anglia, co już zanim obejrzałam film było dla mnie połową sukcesu.

ocenił(a) film na 7
Perenelle

Dokładnie tak. Nie będą po Tobie powtarzać - tylko przytakuję .

ocenił(a) film na 6

wielka szkoda, ze zakladasz temat, zdradzasz zakoniczenie filmu a "SPOJLER" zabraklo... :/

ocenił(a) film na 8

w 100% się zgadzam. Chociaż oglądałem ten film o 19 i tak się bałem i bardzo mi się spodobał.