PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Czy moglibyście mi podać jakieś horrory typu Wilkołaka z 2010 lub Kobieta w Czerni utrzymane w podobnym klimacie, dziejące się w starych czasach (chodzi mi o czas zbliżony do tych dwóch filmów które podałem wyżej).

Lucky1994

Kruk: Zagadka zbrodni ;) świetny, polecam :D

Lucky1994

Sleepy Hollow:)

Lucky1994

Wywiad z wampirem, przypomniało mi się:) Jeszcze np Van Helsing, ale ten jest na pewno gorszy od wcześniejszych propozycji. W baśniowym stylu- Nieustraszeni bracia Grimm

Lucky1994

polecam Szepty i klasyke gatunku Inni:)

hugoboss_20

to co wyżej + Wolfman

tylko uprzedzam , że jest to słaby film

Lucky1994

klasyki: Frankenstein(1994) , Drakula(1992)

ocenił(a) film na 7
Lucky1994

Dorzucam do listy Nosferatu wampir (Nosferatu: Phantom der Nacht) z genialnym Klausem Kinskym.

ocenił(a) film na 7
egocentric

Dzięki za odpowiedzi, na razie obejrzałem tylko "Kruk:Zagadka zbrodni" i "Jeździec bez głowy", ten pierwszy nie wywarł na mnie jakiegoś dużego wrażenia, za to "Jeździec" powala klimatem i muzyką, a co do "Van Helsing'a" i "Drakuli" miałem już okazje je oglądać, teraz zabiorę się chyba za "Frankenstein'a".

Lucky1994

"Towarzystwo Wilków"(Company of the wolves) polecam

ocenił(a) film na 9
sethneil

Bardziej "Braterstwo Wilków". Świetny i klimatyczny.
"Szepty" w mojej opinii, te z 2011, są średnim filmem, trochę jak dla mnie zbytnio przekombinowane i chyba zbyt bardzo wzorowane na "Inni"
Do tej listy mogę dorzucić "Sierociniec" który nie dzieje się może w XIX wieku, ale klimat opuszczonego Sierocinca i motyw duchów powinien się spodobać. No i "Osada" - chyba ostatni genialny film M. Night Shyamalan'a. Mnie osobiście zmiażdżył klimatem i tradycyjnie zakończeniem, co do pewnego momentu było u tego pana regułą, ale niestety się skończyło wraz z "Kobietą w Błękitnej Wodzie" :(

Pikastro

Nie , nie;)" Braterstwo Wilków " a "Towarzystwo Wilków" to dwa inne filmy;) aczkolwiek Braterstwo tez jest dobry.

ocenił(a) film na 9
sethneil

No proszę, to i ja mam jeden film do nadrobienia ;) Widzę, że Towarzystwo to lepsza i starsza wersja Dziewczyny w Czerwonej Pelerynie

ocenił(a) film na 7
Pikastro

"Towarzystwo wilków" postaram się obejrzeć w najbliższym czasie, a co do filmu "Braterstwo wilków" oglądałem, ale nie zaszkodzi jeszcze raz.