PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99603
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Film mi się bardzo podobał.Ma super klimat fabuła nie jest jakaś fenomenalna.Jednak bardzo mi się podobał i zasługuje na ocenę 8/10.I to jest również moja ocena i daję do ulubionych :).

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
sanczopansa

UWAGA

na fora internetowe zaglada taki stworo-podobny wirus nowej generacji dziecko-neo ktore zatruwa fora filmwebowe swoimi idiotyczymi wywodami

sanczopansa - trzymajcie sie od niego z daleko bo to osoba psychicznie chora, jak widac po jego komentarzach wyzej !

patryk250

Daniel naprawdę daje sobie radę w tym filmie ;) Dobrze że angażuje się w innych produkcjach. I to nie byle jakich na marginesie. Za film daję 8/10, spodobał mi się jego klimat i parę razy naprawdę omało nie dostałam zawału a i fabuła była ciekawa.

ocenił(a) film na 4
patryk250

nuda totalna ....

milk_shake

motyw oklepany i ogólnie nudny. Jak dla mnie marne 5/10

użytkownik usunięty
milk_shake

Zgadzam się, wreszcie ktos kto tez spojrzal na ten film obiektywnym okiem

Nuda tak? I to mówi koleś, któremu podoba się Paranormal Activity?

użytkownik usunięty
komarrek27

nie jestem kolesiem...

to ze tobie nie podoba sie paranolmal activity to mi w rownej mierze nie podoba sie ten film

takie to trudne do pojecia ?

Co ma piernik do wiatraka? Po prostu nie rozumiem jak człowiek, który chwali sobie potwornie nudny PA może zarzucać nudę innemu horrorowi. PA to telenowela w której najczęściej obserwujemy takie wydarzenia jak drzwi, które czasami się poruszą, życie domowników albo wodę w basenie. Nie wykluczam że to najnudniejszy film jaki widziałem w życiu, a oglądam filmy od czasów kiedy hitami były filmy typu Cyborg, Rambo czy Zaginiony w Akcji.

ocenił(a) film na 7

Że ty mówisz jaki jest film to nie musi być prawdą po za tym.''Wreszcie ktoś spojrzał obiektywnym okiem''?
Innym się podoba innym nie i pogódź się z tym a nie myślisz że masz ciągle rację jakbyś pozjadał wszystkie rozumy.

użytkownik usunięty
patryk250

Nie pozjadał jeszcze nie zrozumiales ze nie jestem kolesiem, gdybym byla chlopakiem to ten film juz wylaczylabym po 20 minutach bo bym umarla z nuuudyyy myslalam ze moze cos sie jdnak stanie co mnie przestraszy ale tak mocno ale sie rozczarowalam

To że ty uwazasz ten film ze jest taki dobry i w ogole ach i och - to tez nie znaczy ze jest prawda, innym sie podoba ale innym wlasnie nie - i pogódź sie z tym

ja wypisalam co mi sie w tym fimie nie podoba takie odnioslam wrazenie i nie bede tutaj takjak ty namawiac na strate kasy na pojscie do kina...

ocenił(a) film na 7

Dla ciebie to jest strata kasy dla mnie nie.Nie masz dla mnie racji i do widzenia.I jak widzisz to ty tu najwięcej piszesz i próbujesz wmówić wszystkim ludziom że jest do dupy.Daj innym też obejrzeć, a nie się tu tak wymądrzasz już się wszyscy naczytali twoich głupot.

użytkownik usunięty
patryk250

Tysie wymadrzasz piszac ze to jest dobry film -ahahahahah a prawda jest taka ze wiekszosc zdan w tematach na tym forum jest podzielona jesli jest wiecej na nie - dlatego filmu

ludzie tez naczytali sie twoich glupich wywodow o tym za warto isc i inne ble ble - otoz tylko straca kase, a ty ich jeszcze namawiasz do jej tracenia w dobie kryzysu

Ty dla mnie nie masz racji i f*** off, bede pisac tyle ile mi sie podoba poki mi odpisujesz czy ktos inny

ocenił(a) film na 7

I jeszcze chciałem dodać że widać że dziecko jesteś przez te ciągle krytykowanie i wymądrzanie się.

użytkownik usunięty
patryk250

"I jeszcze chciałem dodać że widać że dziecko jesteś przez te ciągle krytykowanie i wymądrzanie się"

no ty za dojrzaly nie jestes bo żadnymi mądrosciami sie nie opisales wrecz przeciwnie - 8/10 dla takiego filmu to co lot nad kukułczym gniazdem oceniles pewnie na 6/10 bo ten film z radcliffem to juz lepszy klasyk niz tamten film

wez w ogole zastanow sie nad tym co piszesz

ocenił(a) film na 7

Ty się zastanów trollu jeden.Ten film ma prawo mi się podobać.A mogę to samo powiedzieć o Paranormal Activici który ci się podobał.10/10 dla Paranormala co lot nad ''Skazani na ShawShank'' oceniles pewnie na 6/10.I co miło ci trollku :)?

użytkownik usunięty
patryk250

faggocie i spamerze - Ja też mam prawo mieć odmienne zdanie niż ty, ten film może mi się nie podobać i mi się nie podoba, juz napisalam co mi sie w nim nie spodbalo i nie robilam w swoim 1 komentarzu zadnych przytykow do twojej osoby a ty jednak tak - widac ktos tu jeszcze nie ma wyrobionej inteligencji spolecznej ( ty) pisze tak bo naskakujesz na mnie - choc mama wlasnie prawo negatywnie ocenic tym film, i nie ma to zwiazku z tym jak oceniam Paranolmal Activity Skazanych na Shwashank czy jeszcze innego jakiegos filmu...

Mi sie ten film nie podobal, bede go odeadzac kazdemu, a ty sie dalej bulwersuj i trolluj i tak hooy tym uzyszkasz ;P bo zdanie nie zmienie

ocenił(a) film na 7

Ja nie chcę żebyś zdanie zmienił/a ''faggocie'' tylko nie pisz że ten który lubi ten film to nie ma ''obiektywnego oka''.
To ty powinnaś się ogarnąć :).
Zresztą ja już kończę duskusję z tobą.Nie umiesz przyjąć krytyki po prostu jak dzieciak.

ocenił(a) film na 3
patryk250

w mojej skromnej opinii dodam tylko że w filmie praktycznie nic się nie dzieje, motyw pojawiania się duchów na zasadzie halucynacji głownego bohatera jest już doskonale znany w tym gatunku, sam Harry Potter jak dla mnie nie wypada zbyt wiarygodnie, gdyż powinno od niego bić uczuciem strachu, co potegowalo by atomosfere, ktorej brakowalo. Oklepany temat: stary dom z tragiczna historią rodziny w tle. Czy można go było zrobić lepiej??napewno!!i od razu odpowiem na pytanie które by pewnie padlo gdzybym tego nie napisal tzn czy lepiej bym ten film sam zrobil??NIE!!ale sadze że można:)moja ocena 3/10....aha dodam że oglądnąłem tak 3/4 filmu bo zasnąłem,hehe:)wiem wiem.....powiało ignorancją:)

ocenił(a) film na 6
phwojcik

Troszke powiało, ale też nikt Cie nie zje za to bo chociaż umiesz wyrazić swoją opinie w sposób kulturalny przy okazji nikogo nie obrażając.
Co do tematu doskonale znanego w gatunku to masz racje. Warto nadmienić, że jest to remake filmu o tym samym tytule z lat 80.
Na pewno zadziałał sentyment do tego filmu kiedy go oglądałem i oceniał, ale po prostu strasznie mnie cieszy pójście w tym kierunku. Zrobienie klasycznej ghost story, bez ciągłej akcji i milionów wpakowanych w efekty specjalne. W dodatku bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Radcliffe. Piszesz, że nie było od niego czuć strachu, ja odniosłem inne wrażenie. Tutaj szczególnie myśle o mimice twarzy i oczach w których widać było ten strach. Dla mnie jest to dużo wiarygodniejsze niż wrzaski przerażenie i ogólny sposób przedstawiania strachu w obecnych czasach. Do tego kilka sztuczek typu trup z szafy o dziwo wciąż skutecznych, fajne zakończenie (nie licząc wciśniecia na sam koniec jakiegoś rodzaju happy endu). Mam bardzo dużą nadzieje, że film uzyska pozytywną opinie i przekona wytwórnie by zaczeły produkować coś poza śmieciem pokroju właśnie piły, czy paranormal activity, a zamiast tego powrócić do horroru w starym stylu.

jestes downem:D

użytkownik usunięty
sanczopansa

UWAGA

na fora internetowe zaglada taki stworo-podobny wirus nowej generacji dziecko-neo ktore zatruwa fora filmwebowe swoimi idiotyczymi wywodami

sanczopansa - trzymajcie sie od niego z daleko bo to osoba psychicznie chora, jak widac po jego komentarzach wyzej !

milk_shake

Nie zgadzam się, mimo iż w filmie głownie występuje tylko Daniel, trzyma w napięciu do końca. A to chyba świadczy o tym, że ma spore zadatki na dobrego aktora. Fajnie się na niego patrzy. Film może i z "oklepanym motywem" ale dawno nie widziałam tak genialnie oklepanego motywu!!! :) Było sporo na prawdę strasznych momentów. Ciekawa historia nie do końca wyjaśniona trochę mi ta czarna kobieta zalatywała do Elisabeth Bathory ze Stay Alive ;)Wiadome każdy ma różne gusta i może się film nie spodobać również. Ale ja jestem mile zaskoczona i polecam obejrzenie ;)

ocenił(a) film na 4
cryingslave

gra aktorska jak dla mnie nie ma tu znaczenia, mogli dac Pitta, a i dak bylabym znudzona. Jak dla mnie te straszne motywy byly malo straszne, wiekszosc polegala na tym, ze cos spada albo z kominka wylatuje ptak (np). Masz prawo miec swoje zdanie ;)

milk_shake

No po prostu nie przypadł Ci do gustu i tyle. ;)

użytkownik usunięty
cryingslave

no mi nie przyadl tez a mnie zwyzywali od powierzchownych ogladaczy piły ;)

Tak to już bywa w wirtualnej rzeczywistości, wiesz , że tutaj ludzie mogą powiedzieć co tylko chcą są nieuchwytni i bezkarni.. .I co zrobisz ;)

użytkownik usunięty
cryingslave

moge jedynie nie dać im tej satysfakcji i nie zniżać sie do ich poziomu :D

ocenił(a) film na 8

Jak już, to właśnie inne osoby musiały zniżyć się do twojego poziomu, żeby coś ci wytłumaczyć. Nie wiem w której klasie jesteś, ale nie potrafisz czytać ze zrozumieniem i to twój największy problem - twierdzisz, że wszyscy cię atakują , a to ty wyrażasz pseudo totalitarne opinie (jeśli nie rozumiesz w jakim kontekście to napisałam - już ci tłumaczę - przyjmujesz, że tylko ty masz prawo głosu i to ty wybierasz filmy roku, bo masz tak zajebisty gust filmowy), twierdząc, że masz rację i twój gust jest najlepszy. Uwierz mi, nie jest. PA? Serio? To jest dla ciebie wybitne kino? Polecam ci koreańską produkcję "Opowieść o dwóch siostrach", tajlandzkiego "Shuttera" czy azjatyckie "The Eye" (wszystkie amerykański remake'i są beznadziejne i zrobione tak, by najwięksi debile je zrozumieli). To się nazywa film grozy, a nie PA nagrywany pseudo kamerką z panem z bluescreenie, który udawał ducha. Jedyne co w tym filmie było straszne, to ostatnia scena i to tylko wtedy, jak się miało włączone głośniki na full.

Chcesz się wypowiadać jako znawca? Zajrzyj do paru ambitniejszych tytułów, których na pewno za pierwszym razem nie zrozumiesz (Opowieść o dwóch siostrach i znaczna część azjatyckiego kina grozy). Wtedy może będziesz mogła zacząć prowadzić konwersację z kimkolwiek, bo patrząc na twoje wypowiedzi, zaczynam twierdzić, że dla ciebie nawet "Zmierzch" to kino grozy najwyższych lotów...

ocenił(a) film na 6
Himesama

Akurat The eye to jeden ze słabszych azjatyckich horrorów:) Warto zagłebić sie w te, których jeszcze amerykanie nie odkryli, bo co ciekawe sam Daleki Wschód tworzy znaczną cześć światowego horroru.
Mamy także wiele innych świetnych filmów stamtąd jak "Forbiden Siren", wcześniej wspomniany "Shutter", "Hakushin Ari", azjatycki Grudge, dobry "Silk", fantastyczne "Higurashi no naku koro ni" (choć tu przede wszystkim anime, od którego sam film jest sporo słabszy), mamy doskonałe z psychologicznego punktu "audition", "ayakashi" i wiele innych.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Z anime akurat Higurashi mnie tak specjalnie mocno nie porwało - było ciekawe, ale raczej dla widzów do 15 roku życia. Ostatnio "Shiki" bardziej mnie zaciekawiło ; )

ocenił(a) film na 6
Himesama

Co do Higurashi to zależy jak spojrzeć, fakt, że jest to tylko drobna cześć naprawde dużej i ciekawiej historii, której znajomość znacznie zmienia odbiór animacji, ale wciąż trzyma poziom.
Shiki bardzo dobre również. Choć wrecz śmierdziało inspirowaniem sie Salem's Lot, ale jak dla mnie to nie wada.

Himesama

Mimo, Iż nie podzielam opinii My SecreT EmkA i przyznaje racje większości, która "uświadamia" ją że nie jest jedynym filmowym znawcą to akurat atak na czyjś gust filmowy nie jest tu według mnie dobrym argumentem. Z jej wsześniejszych wypowiedzi łatwo się domyślić że nie oglądała dobrych filmów grozy więc z tych (nie mam pojęcia jakie) PA może jej sie jak najbardziej wydawać dobrym filmem i to jej prywatna więc nie widzę powodu do wyśmiewanie jej za to. Warto również dodać, że jeśli dobrze pamiętam mowa jest o filmach 2008- 20011 wiec nie wszystkie przykłady filmów ( osobiście widziałem niestety tylko 1) odpowiadają na jej pytanie o te warte uwagi w podanych latach.

ocenił(a) film na 6
Snakeeyes5

Snake'u masz racje, że atak mógł być zbyt mocny, ale jak sam zauważyłeś łatwo sie domyślić, że nie oglądała dobrych filmów grozy, ale mimo to ona sama stawia siebie na pozycji eksperta w dziedzinie.
Dalej akurat, że filmy nie odpowiadają ramom czasowym to bez znaczenia bo i ona nie podała ani jednego filmu z lat 2008-2011.

Dealric

Tu się nie zgodzę na 1 stronie są wymienione przez nią 4 filmy zaliczające się do podanej ramy czasowej o których sam wyraziłeś swoja opinię, zaś jeśli dyskusja dotyczy filmów konkretnych lat jak to ma w tym przypadku miejsce to raczej tytuły są ważne gdyż filmy z innych lat nie są żadnym argumentem w dyskusji.

ocenił(a) film na 6
Snakeeyes5

Paranormal Activity 2007
Sierociniec 2007
1408 2007
egzorcyzmy 2005

W jaki sposób pasują one do 2008-2011?

Dealric

Napisałem już wcześniej, że się wycofuje z 1 części zdania :)

ocenił(a) film na 6
Snakeeyes5

Aaa, jak pisałem to nie było tamtego postu:)

Snakeeyes5

Ajajajaj mój błąd z ramą czasową wróciłem do wcześniejszej rozmowy racja daty nie należą do podanych ram. W takim razie wycofuje 1 część zdania pozostaje jedynie przy tym, iż tytuły są ważne dla danej dyskusji

Himesama

Ludzie. To nie ma sensu. Ona spamuje tak na wszystkich forach. Zatruwa życie innym. Wystarczy wejść na forum Deppa. Tam się zadomowił ten gad na dobre. Ile ma lat?Przygotuj się na szok - 23.

Pozdrawiam i radzę nie wdawać się w dyskusję z tym pokemonem ;) Nie karmcie tego trolla.

użytkownik usunięty
Allende_

http://www.filmweb.pl/film/Bruce+Wszechmog%C4%85cy-2003-37889/discussion/g%C5%82 upi+%3A%28%28+nie+nie,173097

sama spamujesz, a mi cos zarzucasz, nie chodź po forach tam gdzie sie udzieliłam tylko po to by mnie głupio krytykowac, ty rollu podwójny

Himesama

ma 22 lata.Dasz wiarę?!

użytkownik usunięty
Deppomaniaczka

a ty masz 13 - i wiele mi halo :)

tęsniłaś analfabetko?

użytkownik usunięty
Deppomaniaczka

a ty, podwójny pustaczku -prostaczku i analfabetko :)

głupi kloc z ciebie.Żal mi takich ludzi

użytkownik usunięty
Deppomaniaczka

i vice versa :) ty zidiociały trollu.

już tu sie popisałaś,ze ludzie sie z ciebie śmieją.takie osoby powinny miec dożywotni zakaz korzystania z internetu!

użytkownik usunięty
Deppomaniaczka

zaraz to bedziesz miala zakaz wchodzenia na swoje konto na filmwebie. Za ściganie mnie i moich znajomych po forach - to jest jakis stalking, idź sie lecz

ja wyraziłam tutaj swoja opinie do ktorej mam prawo, a tobie NIC do tego szczegolnie ze ani slowa wczesniej nie napisałas o tym filmie, tylko robisz tu przytyki do mnie

żegnam