Film mi się bardzo podobał.Ma super klimat fabuła nie jest jakaś fenomenalna.Jednak bardzo mi się podobał i zasługuje na ocenę 8/10.I to jest również moja ocena i daję do ulubionych :).
nie żegnaj sie skoro i tak ciągle do mnie piszesz, bo przez to stajesz się jeszcze bardziej żałosna niż zapewne jesteś w rzeczywistości.
UWAGA
na fora internetowe zaglada taki stworo-podobny wirus nowej generacji dziecko-neo ktore zatruwa fora filmwebowe swoimi idiotyczymi wywodami
sanczopansa - trzymajcie sie od niego z daleko bo to osoba psychicznie chora, jak widac po jego komentarzach wyzej !
hahaha umre. Paranormal Activity straszny.. na jedynce mało nie zasnąłem razem z bohaterami.. Skróce ten film. UWAGA SPOILER Gadaja Boją się Gadają Spią Drzwi się otwierają Boją się Gadają Pościel do góry Boją się Gadają Zostają slady Gadają Spią Opętanie i śmierć... Kwitensencja horroru. Nie rozumiem fenomenu tego filmu.
świetny opis, niczego nie pominąłeś, ja zasnęłam, na drugi dzień dokończyłam, wyłącznie ze względu na wysokie oceny , jakie ma to "dzieło", nie przypominam sobie bym widziała gorszy horror, a Kobieta w czerni świetna, fani prawdziwych horrorów z pewnością docenią:)
Przede wszystkim:
Twoje podejście jest bardzo dziecinne i bardzo źle świadczy o Tobie. Założenie, że film ma ZASŁUGIWAĆ na jakąś ocene bo ty tak twierdzisz tmogłoby przejść wśród przedszkolaków. Swoją drogą gust też masz wybitny ale nie o tym...
Film jest niezły. Dalem 7/10 nieco na wyrost możliwe, że z czasem zmieni sie w 6/10. Radcliffe udźwignął role, choć wybitna na pewno nie była. W dodatku sceny z nim i jego dzieckiem wyglądały niemalże groteskowo. Mamy fajny klimat horroru z lat 80. Co prawda to nie jest jeszcze to, ale jest to dobry trop. Za to niektóre elementy były zbedne i wrecz psuły klimat Jest to krok w dobrą strone dla gatunku, ale wciąż jest to zaledwie niezły film.
Jestem podobnego zdania. Również oceniłam ten film 8/10. Przed chwilą oglądałam i do tej pory jestem przestraszona :P Nie podobała mi się gra Radcliffe'a, ale nie było bardzo źle. Sam film natomiast genialnie trzymał w napięciu, w kilku miejscach przestraszyłam się. Klimat jest świetny. I od początku do końca ogląda się go z napięciem. Zdecydowanie jeden z najlepszych horrorów ostatnich kilku lat. Mogę śmiało go polecić, nie wiem czemu ma taką słabą ocenę. Przy tych wszystkich produkcjach, w których przydałoby się zamontować wycieraczki na ekranie, z obaw przed porażającą ilością krwi, zdecydowanie wybija się do przodu :) Pozdrawiam! :)
zgadzam się. Ja oceniłam 7/10 i też w kilku momentach myślałam, że dostanę zawału ;D do samego końca trzymał w napięciu. Przynajmniej coś innego niż uciekający studenci w Ameryce i krzyczące nastolatki.. Ja też polecam ;)
Przyznam, że ja jestem bardzo wymagajaca osobą wzgledem horrorów. Rozreklamowany i przytaczany tu Paranormal activity miał ciekawe ostatnie 3 minuty. Reszta dno. Ten film po przeczytaniu recencji równiez obejrzałem. Niestety ale tak to jest jak powszechnie film zbiera dobre noty, to wymagania sa również wyższe nić normalnie. Ten film nie był nudny ale tez nie był ciekawy. Porównałbym go do rażenia pradem śpiącego. Człowiek zaczyna ogladać, zasypia bo nic sie nie dzieje i nagle porazenie, cos sie wydarzyło na ekranie, serce troche szybciej zabiło. Nastepnie kolejne 15 minut powolnego przysypiania i ponowna pobudka.
Końcówka strasznie rozczarowujaca. Po co toczył się cały film, po co ta cała szopka z synem, te starania o wydostanie go z błota, po co chowanie go, skoro na koniec i tak młody umarł razem z ojcem. Oczywiste bylo ze jak bohater nic nie zrobi to jego syn zginie. Ostatnie 30 minut ratowali topielca a akcja i tak nei zmienila biegu. Bez sensu. Film 4/10
Osobiście jestem zdania, że końcówka była raczej dobra niż zła.
>Po co toczył się cały film, po co ta cała szopka z synem, te starania o wydostanie go z błota, po co chowanie go, skoro na koniec i tak młody umarł razem z ojcem.
A bo istnieje coś takiego jak fatum i nie każdy film musi kończyć się happy endem :) byłoby nieciekawie.
Ogólnie oceniam go... no 6/10. Można było się bać a nie brzydzić (a ja bardzo nie lubię obrzydliwych scen), film niezły i śmiało mogę polecić go innym.