PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Który waszym zdaniem jest lepszy ? podobna tematyka podobny klimat podobne zakonczenie ale
który lepszy ?
moim zdaniem Inni są lepszym filmem głownie przez zakończenie pomysł i brak mega efektów
specjalnych :) :)

ocenił(a) film na 8
StargardX

Moim zdaniem "kobieta w czerni" trochę bardziej straszy, a nawet dużo bardziej... chociaż obydwa filmy zasługują na solidną ocenę:)w moim przypadku to dwie ósemki:)

ocenił(a) film na 9
Edmond__Dantes

W pełni się z tobą zgadzam:) Chociaż w Innych całkowitym zaskoczeniem było dla mnie zakończenie, dzięki któremu film, jako całość, jak dla mnie zasługuje na najwyższe uznanie.

ocenił(a) film na 8
Dadelog

W innych była świetna scena jak Nicole Kidman szła przez ta mgłę... Super napięcie;)

ocenił(a) film na 9
Edmond__Dantes

A tak, pamiętam tę scenę;) Podobny motyw zastosowano również w filmie "Istnienie", chociaż ten film do Innych nawet się nie umywa...

ocenił(a) film na 8
Dadelog

Istnienia nie widzialem, ale widzialem "szepty" klimat podobny ale film trochę słabszy niz inni i kobieta w czerni;)

ocenił(a) film na 9
Edmond__Dantes

Zgadza się. Oglądałem już ten film i chociaż ma całkiem niezły klimat, to z pewnością jest słabszy niż "Kobieta w czerni" i "Inni", ale dużo lepszy od Istnienia...

ocenił(a) film na 7
Edmond__Dantes

Podobna scena jak ta w innych gdy Nicole idzie przez mgłę mamy też w Kobiecie w Czerni gdy bohater słyszy ten cały wypadek i krzyki tej rodziny :)

ocenił(a) film na 8
StargardX

Zgadza się ale jakoś ta w "innych" zrobiła na mnie większe wrażenie.

ocenił(a) film na 7
StargardX

"Inni" dla mnie wygrywają. Oba filmy klimatyczne, ale "Inni" miało bardziej wartką akcję i zaskakujące zakończenie.

StargardX

"Inni" jak dla mnie zdecydowanie lepszy co nie znaczy że "Kobieta w czerni" jest filmem słabym,klimat w obu filmach podobny trzyma na dobrym mrocznym poziomie,scenariusz zas w "inni" jest zdecydowanie lepszy...i ta koncówka wymiata