PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Napięcie przez cały film, oceniam 8/10.
Zaintrygowało mnie zakończenie, bo w większości filmów pewnie Arthur z synem wróciłby do Londynu i zaczął nowe życie, a tu nagle zjawa pojawia się i obydwoje umierają, niby to szczęśliwe zakończenie, bo spotkał swoją zmarłą żonę, ale jednocześnie jest uzasadnione to, że kobieta w czerni chyba nie została spełniona.
Widział ktoś starszą wersję i czy warto obejrzeć ?

ocenił(a) film na 6
carrriee

no i popsulas wszystkim popsulas film... nie nauczyli cie ze sie nie wypisuje o czym jest?

szibi

No przecież oznaczył to jako spoiler.

ocenił(a) film na 8
carrriee

dobrze ze jestem juz po filmie, gratuluje opisania calego zakonczenia w poście

ocenił(a) film na 8
carrriee

Ja oglądałam i według mnie nowa wersja bardziej trzyma w napięciu ; )

ocenił(a) film na 8
carrriee

Skoro i tak już zepsute zakończenie dla tych, którzy nie widzieli to- wręcz przeciwnie, kobieta w czerni została spełniona. Ona połączyła się ze swoim synem, więc pomogła nieszczęśliwemu Arthurowi połączyć się ze swoją zoną, a synkowi z matką. Na samym końcu miała już spokojną twarz...

ocenił(a) film na 8
madziek_85

carrriee jeżeli piszesz coś o treści filmu to pisz w temacie :SPOILER.

ocenił(a) film na 9
Konrado96

Chyba sobie jaja robicie, skoro nie widzieliście filmu to po jaką cholere wchodzicie w temat o nazwie "intrygujące zakonczenie" ?
Logiczne chyba ze nie bedzie tu pisała o tym ze podobała jej sie muzyka i gra aktorska, ale wlasnie o ZAKOŃCZENIU, wiec nie narzekajcie, sami sie prosiliście, na nastepny raz radze najpierw myślec a potem działac ;]

ocenił(a) film na 8
bornslippy91

dokładnie! to samo chciałem napisać, ale widzę że ktoś mnie ubiegł! :)

iflar

to mnie już ubiegły 2 osobyxD

użytkownik usunięty
madziek_85

Interpretacje sa rozne ale nie sadze ze kobieta w czerni jest spelniona... przeciez na koncu powiedziala ze nigdy nie wybaczy wiec wynika z tego ze tez nigdy nie przestanie sie mscic. Byla przeciez wariatką i nie chodzilo jej o cialo syna. Dobitnie przedstawia to ostatnia scena kiedy zabija synka Artura pomimo tego ze "odzyskala" synka.

carrriee

ja oglądałem starszą wersję tego filmu, jest zupełnie inna od reameku, nawet nie nazwałbym najnowszej wersji reamakiem gdyż wiele wątków się nie zgadza. Jak dla mnie wersja z 2011 dużo lepsza.

ocenił(a) film na 5
npebi

własnie oglądałem ten film taki sobie mało straszny za wiel juz widziałem horrorów a zeby dom z duchami miał byc straszny, ile to juz było takich filmów z nawiedzonym domem setki nie wiem po co kolejny z mało ciekawym scenariuszem chyba w imie idei zeby nie stać w miejscu zeby kręcic kolejny film dla potrzeb kina, co do zakonczenia to tez mi drazni juz myslałem ze wsiądzie do pociągu i harry potter bedzie zył długo i szczęsliwie

ocenił(a) film na 7
konrii_2

Ja akurat mało oglądam horrorów, ale po obejrzeniu odczułem mały niedosyt. Myślałem że, główny bohater oprócz drążenia tematu kobiety w czerni, odkryje z tym związaną tajemnice rodziny Daily, ponieważ odkąd Arthur był na obiedzie u Sama miałem wrażenie, że te małżeństwo ma coś do ukrycia. a okazało się że są takimi samymi ofiarami kobiety w czerni jak każdy inny mieszkaniec wioski.

carrriee

Dzięki za spojler tępa dzido...-.-

ocenił(a) film na 7
Danger40k

To po co czytałeś! Najpierw się ogląda, a nie wchodzi na temat, gdzie pisze o zakończeniu!

ocenił(a) film na 5
Danger40k

Danger40k, przecież jest oznaczone, że to jest SPOILER tak więc pretensje możesz mieć tylko do siebie - następnym razem czytaj uważnie.

ocenił(a) film na 5
Weenus111

Przepraszam!!!! pomyliłam się :

Danqer40k, przecież jest oznaczone, że to jest SPOILER tak więc pretensje możesz mieć tylko do siebie - następnym razem czytaj uważnie.

teraz jest poprawnie :)