PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Dobrze czy źle się spisał w swojej roli ?

użytkownik usunięty
chop

Cóż....film był dobry,ale dokładanie tak jak napisałeś-"grę Harry'ego Pottera".Przez cały czas chciało się krzyknąć-Wyciągnij różdżkę Harry! Być może nie zagrał spektakularnie,ale ma potencjał. :)
To oczywiście tylko subiektywna opinia,ale mam nieodparte wrażenie,że dla większości pozostanie tym małym Potterem. :D

ocenił(a) film na 6

tak myślałem. już na zawsze zostanie "Harrym Potterem". Taki okrutny już los :D

chop

Mimo , że jestem Pottermaniakiem od dziecka, to nie odczułem obecności Harrego :) Film jest bardzo dobrze nakręcony, świetne scenerie, zdjęcia, klimat gęsty jak flegma :) Czego mi tutaj brakowało, to strachu i dreszczyku. Jednak nie straszył on tak jak powinien, ale film sam w sobie jest bardzo dobry.

ocenił(a) film na 7
chop

Harrym Potterem zostanie dla ignorantów i laików.
Pomimo iż uważam, że rola Daniela Radcliffe'a za drewnianą - to przede wszystkim w Wielkiej Brytanii mówią na niego korzystając z jego prawdziwego imienia i nazwiska - rola w tym filmie świetnie pokazuje, że aktor chce się odciąć od roli Harrego Pottera (co na skalę międzynarodową będzie trudne) - jednakże w Anglii popularny jest już jako aktor teatralny.
Niestety "Mój syn Jack" (na serio dobry film i dobrze zagraną rolą zainteresowanego, i "Grudniowi chłopcy" zaginęli pomiędzy 4 a 5 częścią HP. A szkoda. Liczę jednak, że D.R. wciąż będzie odcinał się od HP. Granie różnych ról, od filmu wojennego do komedio-dramatu mojej ocenie jest krokiem w dobrą stronę.

Pomimo iż jego warsztat aktorski w tym filmie (w mojej ocenie) zostawił dużo do życzenia - to wciąż trzymam kciuki za Daniela Radcliffe'a,

ocenił(a) film na 10
chop

Mi się bardzo podobał w tej roli. Niestety u ludzi uprzedzenia i pierwsze wrażenia przeważają nad tolerancją i aprobatą. Ludzie uwielbiają szufladkować (ten jest taki a ten taki). Przykro mi z tego powodu. Jak ktoś komuś się z czymś lub z kimś skojarzy to na zawsze już taki będzie, nieważne jaki jest naprawdę. Ludzie powinni wyćwiczyć w sobie większą otwartość i spojrzeć na ludzi innym kontem, a nie kierować się uprzedzeniami (A gra Harry Potter to film będzie fatalny). Żal po prostu.