PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

... i jeszcze raz klimat !!! Kiedy oglądam zwiastun filmu, to po prostu ciarki przechodzą mi po plecach : D
Stare lalki, bagna, i małe, demoniczne dziewczynki to przecież kwintesencja starego, dobrego horroru! Wizyta w kinie obowiązkowa : ))

samwise_6965

Ja na razie poczekam albo do polskiej premiery, albo poszperam za tym filmem gdzieś w necie, jeśli w ogóle gdzieś jest jakaś kamerka albo TS. Ciekawi mnie nowa wersja z tego względu, że stara wersja była dość ciekawa mimo niskiego budżetu.

ocenił(a) film na 7
drill90

Ja niestety nie miałem przyjemności zobaczyć starej wersji, ale z chęcią bym się z nią zapoznał... : ))

ocenił(a) film na 7
drill90

Stara wersja była super, chociaż nie tak straszna, ale ogólna fabuła niezła. Czekam z utęsknieniem na nowsza wersję z Danielem. Klimat filmu jest rewelacyjny. To, co uwielbiam najbardziej w horrorach!

ocenił(a) film na 9
samwise_6965

Właśnie wyszła nowa wersja w jakości DVDrip więc nie ma problemu :) Polecam za klimat i muzykę. Może podnieść Ciśnienie w kilku momentacg, ale to jednak gotycki/wiktoriański horror...czy ktoś kiedyś widzia straszny wiktoriański horror (w odpowiedzi na wiele narzekań, że film nie jest zbyt straszny). Mnie przypadł go gustu, więc polecam szczerze.