PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Arthur pochował dziecko więc dlaczego 'Kobieta w czerni' spowodowała śmierć? Czy nie powinna
wrócić do zaświatów?

ocenił(a) film na 8
mari12_filmaniak

Ja to widzę w taki sposób:
Arthur oddał kobiecie dziecko, więc ta postanowiła się odwdzięczyć i połączyć rodzinę Arthura. Jak wiemy jego żona umarła, a Arthur żył sobie z synem i nie byli do końca szczęśliwi.
Oczywiście można to przyjąć inaczej. Kobieta w czerni dalej kontynuowała zabijanie dzieci, a Arthur był ofiarą przypadkową, ale wolę to odbierać jako prezent od niej w ramach podziękowania.
Jakby nie było, moim zdaniem to był happy end

ocenił(a) film na 8
mari12_filmaniak

Przez wiele lat jako duch kierowała się wyłącznie nienawiścią i dlatego zabijała. Myślę, że zwrócenie jej syna wcale jej nie zmieniło. Było na to za późno.

ocenił(a) film na 7
kinomanpl

Dokładnie tak jak piszesz. Oddanie jej syna nastąpiło za późno.

ocenił(a) film na 9
mari12_filmaniak

Dlatego że kobieta w czerni przyżekła nieskończoną zemste za to co sie stało z jej dzieckiem. Ma to wymiar moralny że niewszystko w życiu da się mimo wielu starań naprawic potym co się zrobi.....

ocenił(a) film na 6
mari12_filmaniak

Mimo że Arthur odnalazł ciało jej syna i je pochował, ona nie zaznała spokoju. Mówiła, że nigdy nie wybaczy swojej siostrze - dlatego nie przestałą mordować dzieci

ocenił(a) film na 5
mari12_filmaniak

Przed sceną ich śmierci wyraźnie jest pokazane że w listach pisała ''nigdy jej nie wybaczę'' i parokrotnie te słowa zostały powtórzone . Więc cokolwiek Arthur by nie zrobił to i tak na nic by to się zdało.

ocenił(a) film na 7
mari12_filmaniak

dla mnie zakończenie jest w 100% jasne "NIGDY Ci nie wybaczę"

ocenił(a) film na 8
BitchesLoveCake

bo była wredną su..ą