PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

Raczej rozczarowanie i zawód, choć byłem pozytywnie nastawiony do filmu. Może za dużo się spodziewałem po obejrzeniu zwiastunów. Niby wszystko jest, ale jakieś takie wybrakowane. Niby w horrorach nie należy za bardzo szukać "logiki", ale trochę nie zaszkodzi: np. gasną światła w korytarzu = duch się zbliża, by wejść, ale kto wtedy kołysze bujanym fotelem? dlaczego nikt wcześniej, ani z przybranych rodziców, ani mieszkańców miasteczka, nie pomyślał o wydobyciu auta ze zwłokami chłopca i jego pochówku, skoro udało się dwóm facetom i to jeszcze w nocy?... A z drugiej strony "po jakiego grzyba" Arthur odnalazł i pochował zwłoki, skoro i tak to nie powstrzymało dalszej zemsty? No i zakończenie: to miała być nagroda, że się rodzinka Arthura "skompletowała" po śmierci ich wszystkich? Wg mnie wątek p. Daily byłby atrakcyjniejszy dla całości, gdyby go lepiej rozpracować. Jedynie ogólny klimat filmu zasługuje na pochwałę, ale bez rewelacji.

BooMm

" Niby w horrorach nie należy za bardzo szukać "logiki", ale trochę nie zaszkodzi: np. gasną światła w korytarzu = duch się zbliża, by wejść, ale kto wtedy kołysze bujanym fotelem?"

a od kiedy to duchy przestrzegają praw naszej czasoprzestrzeni?

" dlaczego nikt wcześniej, ani z przybranych rodziców, ani mieszkańców miasteczka, nie pomyślał o wydobyciu auta ze zwłokami chłopca i jego pochówku"

Mieszkańcy miasteczka trzęśli dupami na samą myśl o tamtym domu. A przybrani rodzice chłopca z tego co można wywnioskować z listu mieli to w dupie

" A z drugiej strony "po jakiego grzyba" Arthur odnalazł i pochował zwłoki, skoro i tak to nie powstrzymało dalszej zemsty?"

Po kiego grzyba przeciąłem czerwony skoro trzeba było ciąć zielony - powiedział saper do św. Piotra. Po fakcie każdy mądry

"No i zakończenie: to miała być nagroda, że się rodzinka Arthura "skompletowała" po śmierci ich wszystkich? "

No chyba tak, wyglądali na zadowolonych.