PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=570991}

Kobieta w czerni

The Woman in Black
2012
6,3 100 tys. ocen
6,3 10 1 99600
5,7 30 krytyków
Kobieta w czerni
powrót do forum filmu Kobieta w czerni

okrojona wersja??

ocenił(a) film na 7

Możliwe SPOILERY!!!!
Możliwe SPOILERY!!!!

Na tym forum kilkakrotnie wyczytałam,że jest w filmie moment,w którym dziecko mówi do kobiety w czerni,że nie jest ona jego matką,czy też ze syn Sama krzyczy "zostaw mojego ojca", obejrzałam te sceny kilka razy i u mnie nic takiego nie ma.Syn WiB leży martwy na łóżku i się nie rusza,a tym bardziej nie mówi;)
Czy ktoś może mi napisać, w której minucie to się dzieje?

inka83

W mojej wersji filmu jest to 1:20:36.
dokładnie w momencie gdy kobieta w czerni pochyla się nad swym dzieckiem ..

ocenił(a) film na 7
bialym

w mojej wersji,jak ona się pochyla nad dzieckiem,jest dokładnie 1.23.00, za chwilę kamera pokazuje twarz Kippsa,a potem kobieta zaczyna krzyczeć i znika...a dziecko jak leżało tak leży. chyba jednak mam jakąś pociętą wersję...dzięki!

aha,a jest pokazana twarz tego dziecka,jak wypowiada te słowa,czy tylko je słychać?

inka83

Tylko je słychać . .

ocenił(a) film na 7
bialym

kurka wodna,przesłuchałam kilka razy i nic :D w każdym razie,dzięki!

ocenił(a) film na 7
inka83

Oglądałam dzisiaj na HBO i też nie było żadnej sceny, kiedy dziecko krzyczy. Chyba że aż tak nieuważnie oglądałam, ale nie sądzę.

ocenił(a) film na 8
inka83

pod wpływem waszej dyskusji obejrzałam ten friagment jeszcze kilka razy (za każdym razem z przerażeniem :) ) i rzeczywiście słychać głos dziecka, jest trochę zniekształcony, ale wydaje mi się, że mówi, że kobieta w czerni nie jest jego matką, jednak w mojej wersji napisów przetłumaczone zostało to jako "nie krzywdź mojego ojca" - co zapewne miałoby się odnosić do przyjaciela głównego bohatera podążającego za duchem swojego syna. "Nie jesteś moją matką" wydaje mi się jednak bardziej adekwatne do sytuacji, kobietę w czerni musiałyby te słowa porządnie wkurzyć:) Trzymając się tej wersji, ciekawe czy chłopiec powiedział tak bo nie podobało mu się, że jego matka "łazi i morduje", czy dlatego, że za swoją prawdziwą matkę uważał tę kobietę, która sprawowała wówczas nad nim opiekę (o ile dobrze zrozumiałam była tam jakaś historia o niemożności zaopiekowania się chłopcem i adopcji).

ocenił(a) film na 7
olka86_12

Raczej dlatego,że za prawdziwą matkę uważał jej siostrę...ja tam dalej nic nie słyszę,w napisach też nic nie mam,ale skoro większość z was to słyszy,to coś w tym może jest;)

ocenił(a) film na 8
inka83

http://www.youtube.com/watch?v=pNaebWfx5cw
pod koniec tego filmiku jest ta wersja w której dziecko krzyczy

ocenił(a) film na 7
Moherowy_Bober

ooo, i teraz słyszałam :) w mojej wersji po prostu tego nie było.Dzięki!

inka83

Byłam w kinie dwa razy i za żadnym razem nie słyszałam :) Ale może dlatego, że byłam przerażona tym, co się dzieje wokół i dźwięki w tle mnie nie interesowały.

inka83

Byłam dwa razy w kinie i nie usłyszałam ;) I nie wiem, czy to dlatego, że rzeczywiście nie było co usłyszeć, czy po prostu ja już tak mam, że nie zwróciłam uwagi...

snowdog

(wybaczcie podwójny post; najpierw cham nie chciał się wyświetlić, potem gdy próbowałam napisać jeszcze raz, to oczywiście wyświetliły się oba... do tego edytować nie mogłam, bo nie chciało się zapisać)